Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

Primul bazin de înot construit de Consiliul Judeţean Buzău

Investiţii /

Primul bazin de înot construit de Consiliul Judeţean Buzău
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Primul bazin de înot construit în ultimii zeci de ani în judeţul Buzău este aproape gata, acesta fiind situat în Staţiunea Sărata Monteoru. Este vorba despre un bazin de înot de dimensiuni reduse, proiect inclus în strategia de relansare a staţiunii, frecventată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament. Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru, din care fac parte Consiliul Judeţean Buzău şi Consiliul Local Merei motiv pentru care şi banii necesari investiţiei au fost împărţiţi, respectiv 300.000 euro reprezintă suma alocată de Consiliul Judeţean Buzău şi 100.000 euro vor fi alocaţi de Consiliul local Merei.

  Bazinul de înot acoperit va beneficia de dotări complete şi va avea o capacitate maximă de 30 de persoane.

  "Proiectul presupune realizarea unui bazin acoperit, ce se adreseaza comunitatilor mici si mijlocii (comune, cartiere), copiilor si adultilor. Va avea o capacitate de 25-30 de persoane şi reprezintă un prim pas spre învăţarea acestui sport de către copiii şcolari şi preşcolari pentru că acest bazin va fi solosit pentru lecţiile de înot, scopul fiind atât pentru desfăşurarea activităţilor sportive cât şi pentru agrement. Bazinul va avea 18 metri lungime şi o lăţime de 5,5 m", informează Consiliul Judeţean Buzău.

  Staţiunea Sărata Monteoru se află la 14 kilometri distanţă de municipiul Buzău, în comuna Merei. Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.

  Obiectivul anunţat face parte dintr-un plan al actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, respectiv de a construi zece astfel de bazine în tot judeţul.

  "Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în judeţ a zece bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copiii care învaţă în şcolile din judeţ, ca aceştia să poată merge în aceste locuri să îşi desfăşoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în ţări mult mai dezvoltate şi am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean şi chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin", spunea Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău, la finele anului trecut.

  Deocamdată a fost construit doar bazinul de la Sărata Monteoru.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional