Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2025

Proiect urban revoluţionar - se construieşte cea mai mare librărie din România

Investiţii /

Sursa foto: www.rivus.ro

Sursa foto: www.rivus.ro

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cluj-Napoca se pregăteşte să devină centrul unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte de reconversie urbană din România. Proiectul RIVUS, dezvoltat de companiile Iulius şi Atterbury Europe pe fosta platformă industrială Carbochim, va integra o gamă largă de funcţiuni moderne, de la spaţii culturale şi comerciale, la parcuri urbane şi huburi de inovaţie. Iar în inima acestui proiect se va afla cea mai mare librărie din ţară, semnată Cărtureşti, care aduce un concept de edutainment şi lifestyle în premieră naţională.

    Redefinirea ideii de librărie

    Cu o suprafaţă de 2.500 mp şi desfăşurată pe două niveluri, noua librărie Cărtureşti va funcţiona nu doar ca spaţiu comercial, ci ca un adevărat centru cultural şi educaţional. Alături de o selecţie extinsă de cărţi în limbile română, maghiară şi engleză, librăria va include: cafenea şi spaţii de relaxare, ateliere creative şi educaţionale pentru copii, evenimente literare şi expoziţii de artă, promovarea designerilor şi artiştilor români, produse home decor, papetărie, jucării şi cadouri. "Este un spaţiu care aduce oamenii împreună în jurul cărţii şi contribuie la formarea de comunităţi. Suntem onoraţi să fim parte din proiectul RIVUS", a transmis Adrian Păun, Head of Marketing Cărtureşti.

    Cu o investiţie de peste 550 de milioane de euro, acesta este cel mai mare proiect de reconversie industrială din România. Pe terenul de 14 hectare al fostei fabrici Carbochim, dezvoltatorii construiesc un pol urban complex, cu: - Cea mai mare suprafaţă de retail din România: 142.000 mp; - Peste 400 de magazine, incluzând premiere naţionale; - 30 de restaurante-concept şi cafenele cu deschidere spre râul Someş; - Un parc de 5,2 hectare şi 700 de copaci maturi plantaţi; - Cinema multiplex şi open air cu tehnologii de ultimă generaţie; - Spaţii culturale unice - centru de arte performative, grădină japoneză pe acoperiş, clădiri industriale reconvertite în huburi creative; - 15.000 mp de birouri premium şi facilităţi moderne de coworking; - Infrastructură pentru mobilitate urbană, inclusiv pod rutier, pasarele pietonale, piste pentru biciclete şi 4.800 de locuri de parcare

    Clujul, reconectat la râul Someş

    Una dintre inovaţiile-cheie ale proiectului este accesul facilitat la râul Someş, prin pasarele pietonale şi amenajări de promenadă, integrând natura în fluxul urban. Este o premieră pentru Cluj-Napoca şi o componentă-cheie pentru sustenabilitatea proiectului, alături de faţade verzi, acoperişuri înierbate şi peste 100.000 de plante ornamentale.

    Transformarea industrialului în cultural şi tehnologic semnalează o schimbare de paradigmă în urbanismul românesc - de la spaţii de producţie la spaţii de creaţie, educaţie şi interacţiune socială.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional