Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Sală de sport de 3.300 de locuri la Turda

Investiţii /

Sală de sport de 3.300 de locuri la Turda
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Infrastructura sportivă a intrat în atenţia autorităţilor în ultima perioadă şi acest lucru se vede în numărul de stadioane noi care au fost construite. A venit rândul sălilor de sport să intre în circuitul proiectare-execuţie.

  Contractul de finanţare pentru construirea unei săli de sport în Turda a fost semnat, în prezenţa minis­trului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan. Sala ar urma să fie predată în 30 de luni, iar valoarea contractului derulat de CNI este de aproape 65,5 milioane de lei.Arena se va realiza în cadrul subprogramului Săli de sport, parte a Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS), derulat de Compania Naţională de Inves­tiţii (CNI), instituţie care funcţionează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Adminsitraţiei (MLPDA). Clădirea va beneficia de bazin de înot, vestiare cu duşuri şi grupuri sanitare aferente pentru sportivi, antre­nori, arbitri, oficiali, sală de forţă, saună, cabinete medicale şi antidoping, camere pentru recuperare sportivi (masaj şi fizioterapie), sală VIP, sală pentru conferinţe presă etc. Construcţia va avea o capacitate totală de 3.320 de locuri, din care 56 destinate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora, şi va putea fi omologată internaţional pentru competiţii de handbal, baschet sau volei.Valoarea totală a contractului este de 65.438.957,52 lei (cu TVA, taxe şi cote), iar finanţarea se va realiza, în condiţiile legii, de către MLPDA, prin CNI.

  Durata contractului încheiat cu Asocierea ACI Cluj & Prodesign Engineering & Construction este de 30 de luni, din care 6 luni de proiectare şi 24 luni de execuţie. În prezent, Compania Naţională de Investiţii mai are în derulare alte patru săli de sport polivalente/ multifunc­ţionale în municipiile Piteşti (jud. Argeş), Oradea (jud. Bihor), Constanţa (jud. Constanţa) şi Tulcea (jud. Tulcea), a căror valoare totală este de peste 371 de milioane de lei.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional