Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Stadion modern la Piteşti

Investiţii /

Stadion modern la Piteşti
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Fotbalul autohton devine mai bogat cu ...un stadion. O fostă campioană naţională - FC Argeş - va avea o "casă" nouă.

  Contractul de proiectare pentru noul stadion "Nicolae Dobrin" a fost semnat luna trecută, chiar în ziua în care FC Argeş împlinea 68 de ani de activitate. Câştigătorul licitaţiei privind proiectarea noului stadion este Asocierea S.C. Tecon S.R.L. (Ofertant lider) - S.C. Popp & Asociaţii S.R.L. (Ofertant) - S.C. Sam Proiect Grup S.R.L. (Subcontractant) - S.C. MC General Construct Enginering S.R.L. (Subcontractant) S.C. BB&Asociaţii Design SRL (Subcontractant). Potrivit autorităţilor locale: "Echipa de proiectare care va realiza studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion "Nicolae Dobrin" din Piteşti va fi coordonată de arhitecţii de la Tecon în calitate de proiectant general şi de inginerii de structură de la Popp şi Asociaţii. Echipa este alcătuită din specialişti, arhitecţi, ingineri de rezistenţă şi de instalaţii cu experienţă în realizarea proiectelor complexe pentru infrastructuri sportive, fiind implicaţi în realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor ce au fost implementate la stadioanele "Lia Manoliu", Steaua, Rapid, "Ilie Oană", precum şi la un număr important de săli de sport şi bazine de înot în România. Municipalitatea piteşteană îşi propune o abordare holistică asupra amplasamentului din Trivale, pentru a deschide prin acest proiect o nouă zonă de dezvoltare în oraş, care să acomodeze, într-un concept de mixed-use, funcţiuni sportive complementare - stadion şi bază de antrenament pentru fotbal, dar şi bază pentru atletism de înaltă performanţă, hoteluri, dotări comerciale, sportive şi de recreere pentru publicul larg şi spaţii de parcare ce vor deservi întregul amplasament".

  Valoarea contractului de proiectare este de 375.942,30 lei fără TVA şi se finanţează din bugetul local. Obiectivul de inves­tiţii "Construire stadion «Nicolae Dobrin», municipiul Piteşti" este cuprins pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii. Stadionul "Nicolae Dobrin" va fi un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene) având o capacitate de 15.000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafaţa terenului de joc mixtă (hybrid grass) şi sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spaţiu pentru trofee şi un magazin de prezentare al FC Argeş de 175 de mp.

  Printre dotări se vor regăsi: sală de forţă de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare şi inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor şi însoţitorii acestora, foaier de primire cu garderobe şi puncte comerciale, sală de antre­nament multifuncţională, spaţii dedicate mass-media, loje destinate VIP, spaţii de alimentaţie publică, săli de conferinţă, birouri.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional