Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Stadionul Rapid, ventilaţie de ultimă generaţie

Investiţii /

Stadionul Rapid, ventilaţie de ultimă generaţie
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Noul stadion Rapid beneficiază de do­tări moderne, inclusiv în ceea ce priveşte sistemele de ventilaţie ale spaţiilor închise. Compania Atrea a livrat peste 40 de centrale de tra­tare a aerului, cu debite cuprinse între 500 şi 6000 m3/h. Unităţile sunt destinate spaţiilor închise precum loje, vestiare, săli de tratament, săli de fitness şi alte camere interioare. Dorin Salamac, director general Atrea România a declarat: "În acest moment, lucrarea este în curs de execuţie, partea de loje fiind aproape gata, iar în curând se vor monta tribunele. Aparatele utilizate sunt cu montaj interior, iar construcţia compacta a făcut posibilă montarea lor într-un spaţiu mic, în plafonul fals. Prin această metodă am reuşit să sal­văm spaţiu util care poate fi destinat altor echipamente". Sistemele au fost proiectate conform normativului European ErP 2018, astfel ventilarea asigură un grad ridicat de confort cu o eficienţă mare de recuperare a căldurii. De asemenea, unităţile îndeplinesc standardele Regulamentului Comisiei Europene nr. 1253/2014 în ceea ce priveşte cerinţele de proiectare ecologică pentru unităţile de ventilaţie. Cel mai important este că soluţia implementată asigură extracţia aerului viciat din încăperi, furnizând în permanenţă aer proaspăt în interior, care este încălzit cu căldura aerului extras, deci fără consum suplimentar de energie. Specialiştii recomandă implemetarea sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură în toate spaţiile cu trafic intens, fiind cea mai eficientă soluţie de ventilaţie din punct de vedere al sănătaţii, energiei şi al confortului.

  Stadionul din Giuleşti, destinat în prima fază Euro 2020, va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai şi va avea o capacitate de 14.050 de locuri, iar costul lucrării este de pes­te 39 milioane de euro.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective