Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

STUDIU JUNIPER RESEARCH:Shanghai - cel mai inteligent oraş din lume, în 2022

Smart City /

Shanghai - cel mai inteligent oraş din lume, în 2022
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Shanghai - cel mai mare oraş din China - ocupă primul loc în clasamentul pe 2022 al celor mai inteligente oraşe din lume, potrivit unui studiu realizat de compania britanică de consultanţă tehnologică Juniper Research, preluat de Global Construction Review.

  Conform sursei, locuitorii din Shanghai pot accesa peste 1.000 de servicii prin cloud. Datele administraţiei oraşului arată că aproximativ 10 milioane de persoane folosesc cloud-ul pentru accesarea de servicii precum înregistrarea naşterilor şi căsătoriilor, cultură şi educaţie, turism, securitate socială, transport, tratament medical şi sănătate, servicii juridice şi îngrijire pentru persoanele în vârstă.

  De asemenea, locuitorii din Shanghai pot folosi cloud-ul pentru stocarea de documente precum certificate de căsătorie, cărţi de identitate, licenţe de afaceri, permise de conducere şi de şedere.

  Specialiştii companiei Juniper observă că Shanghai este departe de a fi un exemplu unic în Asia, unde tot mai multe municipalităţi le oferă locuitorilor lor servicii digitalizate.

  Shanghai este urmat în clasamentul Juniper Research de Seul (Coreea de Sud), Barcelona (Spania), Beijing (China) şi New York (SUA).

  Mike Bainbridge, autor al raportului, declară: "Multe oraşe au implementat tehnologie şi date pentru a ajuta autorităţile locale să reducă impactul asupra mediului şi utilizarea energiei. Oraşele de top din clasamentul nostru recent găsesc modalităţi inovatoare prin care folosesc această tehnologie ca să ofere beneficii notabile pentru cetăţenii lor".

  Raportul Juniper Research a fost întocmit în urma unui studiu amplu al oraşelor de pe tot globul. Compania ia în considerare factori precum transportul şi infrastructura, energia şi iluminatul, managementul şi tehnologia oraşului şi conectivitatea urbană.

  Sursa citată menţionează că elementul de durabilitate este probabil să devină din ce în ce mai important pe măsură ce ţările încearcă să adapteze sistemele urbane pentru îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate.

  Juniper Research: Cheltuielile anuale legate de oraşe inteligente se vor dubla până în 2026

  Potrivit raportului citat, iniţiativele legate de oraşe inteligente vor genera cheltuieli anuale de aproape 70 de miliarde de dolari până în 2026, faţă de 35 de miliarde de dolari în 2021.

  O mare parte din acestea se vor concentra pe proiecte de reţea inteligentă, care vor economisi peste 1.000 TWh de energie electrică în 2026, echivalentul a mai mult de cinci ani de utilizare a energiei în Londra.

  În plus, economiile realizate prin tehnologiile oraşelor inteligente vor ajunge la 96 de miliarde de dolari în 2026, ceea ce face ca implementarea lor să fie rentabilă în majoritatea cazurilor, conchide raportul.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional