Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

ADVERTORIALTendinţele în 2024 pentru designul bucătăriilor moderne

Ştirile Zilei /

Tendinţele în 2024 pentru designul bucătăriilor moderne

În pragul anului 2024, designul bucătăriilor moderne experimentează o serie de schimbări inovatoare. Află în continuare care sunt cele mai recente tendinţe în materie de culori, materiale, tehnologie şi design pentru bucătării în stil modern. Descoperă noi soluţii de iluminat, alternative ecologice şi proiecte de design sustenabil pentru bucătăria ta.

Culori şi texturi în designul bucătăriilor pentru 2024

Culorile naturale, precum tonurile de terracotta, griurile şi albul rămân populare în designul bucătăriilor şi pentru anul 2024. Aceste culori conferă o atmosferă relaxantă şi modernă, şi se potrivesc cu o gamă variată de stiluri, de la rustic la minimalist. Nuanţele vii de verde şi albastru vor fi înlocuite de variantele lor pastelate şi vor fi integrate sub formă de accente în piese de mobilier, accesorii şi elemente de design. Folosirea materialelor naturale precum lemn, piatră şi marmură în designul blatului de bucătărie sau al podelei reprezintă o tendinţă puternică şi în 2024. Aceste texturi adaugă un aspect cald şi autentic bucătăriei tale.

Bucătării open space şi bucătării cu uşă spre terasă

Se menţine trendul proiectelor de amenajare interioară cu bucătărie deschisă. Te poţi bucura de o zonă mixtă, cu blat de lucru, insulă bucătărie şi echipamente de gătit. Trecerea către living sau dining room creează un spaţiu social integrat şi fluid. Pentru bucătăriile de case şi vile, este în tendinţe pentru anul 2024 amenajarea integrată cu terasa sau grădina din curte. Poţi încerca o variantă similară şi cu bucătăriile de apartamente prevăzute cu balcon tip logie.

Electrocasnice încorporate şi device-uri high-tech în bucătării

În 2024, designul bucătăriilor moderne va fi caracterizat de electrocasnice încorporate, precum frigidere, cuptoare şi maşini de spălat vase care se integrează perfect în mobilierul de bucătărie. Şi accesoriile de bucătărie vor fi adaptate acestui trend, de exemplu gama nouă cu picurător pentru vase, creată special pentru scurgătoare încorporate, ca să te bucuri de un design personalizat al bucătăriei. O altă tendinţă majoră va fi utilizarea gadget-urilor inteligente, cu accent pe automatizare şi eficienţă energetică. Electronicele şi electrocasnicele de bucătărie vor fi proiectate pentru a economisi energie şi a reduce deşeurile, fără a compromite performanţa. Maşinile de spălat vase vor avea senzori care reglează cantitatea de apă în funcţie de gradul de murdărie al vaselor, iar plitele vor avea zone de încălzire adaptabile pentru a se potrivi diferitelor dimensiuni de oale şi tigăi.

Sisteme inteligente de iluminat şi accent pe elemente ecologice

Iluminarea este esenţială în designul bucătăriilor moderne, iar anul 2024 va confirma atenţia pe care designerii de interior o acordă acestor elemente estetice şi funcţionale deopotrivă. De la iluminarea ambientală până la iluminarea în dulapuri şi iluminarea încastrată în tavane, vor apărea sisteme noi pentru lumini de bucătărie. Se va pune accent pe alternative ecologice şi eficienţă energetică. De asemenea, utilizarea materialelor ecologice şi a tehnologiilor sustenabile va fi tot mai importantă în amenajarea bucătăriilor moderne. În anul 2024, materialele pentru blaturi, dulapuri şi suprafeţe din bucătărie vor fi granitul, cuarţul sau compozitele cu aspect de lemn.

Ia în considerare aspectele prezentate şi amenajează o bucătărie modernă, în tendinţe, care să aibă un aspect fresh şi funcţionalitate superioară, pe baza noilor tehnologii digitale.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional