Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

AFI Europe şi NEPI Rockcastle semnează achiziţia portofoliului de birouri din România al NEPI

F.D. Ştirile Zilei /

AFI Europe şi NEPI Rockcastle semnează achiziţia portofoliului de birouri din România al NEPI

Grupul AFI Europe şi fondul de investiţii NEPI Rockcastle au anunţat, luni, finalizarea tranzacţiei de achiziţie a portofoliului de birouri NEPI Rockcastle din România, cu o suprafaţă închiriabilă totală (GLA) de 118.500 metri pătraţi, o tranzacţie estimată la peste 300 milioane euro, potrivit News.ro

În iulie, AFI Europe, grupul care deţine mall-ul AFI Cotroceni, a anunţat că a semnat o scrisoare de intenţie neangajantă pentru achiziţia portofoliului de clădiri de birouri din România al NEPI Rockcastle, cu o suprafaţă totală construită de aproximativ 170.000 de metri pătraţi.

Portofoliul achiziţionat este format din 4 proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri situate in Bucureşti şi Timişoara.

Acestea sunt Floreasca Business Park, situat pe Calea Floreasca 169, Bucureşti, GLA 36.470 mp; The Lakeview, situat pe strada Barbu Vacarescu 301-311, Bucureşti, GLA 25.907 mp; Aviatorilor 8, situat pe bd. Aviatorilor 8A, Bucureşti, GLA 8.203 mp; Timisoara City Business Center, situat pe str. Coriolan Brediceanu 10, Timişoara, GLA 47.936 mp.

"Achiziţia portofoliului de birouri al NEPI din România reprezintă o extindere strategică a modelului nostru de afaceri. În ultimii 10 ani, am dezvoltat organic proiecte majore în România, iar acum ne extindem portofoliul de asemenea prin achiziţii de proprietăţi generatoare de venituri care vor consolida poziţia noastră pe piaţa românească", a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe în România şi Republica Cehă.

Tranzacţia a fost consiliată de CMS (juridic), Ernst & Young (financiar) şi JLL (comercial). AFI Europe Romania este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa imobiliară. Compania a finalizat şi are în curs de dezvoltare proiecte majore pe segmentele retail, office şi rezidenţial în Bucureşti, Ploieşti şi Braşov.

În urma acestei tranzacţii şi odată cu finalizarea proiectelor de birouri aflate în curs de dezvoltare (AFI Park Braşov şi AFI Tech Park 2-3), AFI Europe Romania va administra un portofoliu de 282.000 m2 GLA de birouri, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România.

Pe segmentul office al pieţei imobiliare, AFI Europe Romania este dezvoltatorul şi proprietarul proiectelor AFI Park 1-5, AFI Tech Park şi AFI Park Braşov.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional