Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, complet renovat cu fonduri europene

Ana Felea Ştirile Zilei /

Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, complet renovat cu fonduri europene

Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi a fost modernizat în cadrul unei investiţii cu fonduri europene realizată de Consiliul Judeţean Galaţi. În total s-au cheltuit peste 10 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei pentru achiziţionarea echipamentelor medicale. Fondurile au fost asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În cadrul acestui proiect, vechea clădire a Ambulatoriului a fost consolidată, modernizată şi extinsă pe verticală şi orizontală.

"Am finalizat o nouă investiţie extrem de importantă pentru sănătatea gălăţenilor, pentru pacienţii şi personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Ambulatoriul de Specialitate al acestei unităţi medicale se mută în casă nouă, într-o clădire modernă, cu spaţii medicale noi, cabinete pentru consultaţii şi tratament, săli de aşteptare, vestiare şi lift. Este unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pneumologie din ţară", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

O treime din fondurile atrase a fost folosită pentru dotarea ambulatoriului cu aparatură de ultimă generaţie, în premieră pentru unitatea medicală.

"Avem şi două premiere pentru acest spital. Pentru prima oară în istoria sa, a fost dotat cu un computer tomograf, sala de investigaţii fiind amenajată în interiorul noii clădiri. Cea de-a doua premieră este faptul că, acum, Ambulatoriul de Specialitate are spaţii separate de consultaţii şi tratament pentru copii şi adulţi, pentru a limita cât mai mult transmiterea bolilor.De altfel, noul ambulatoriu este de patru ori mai mare, mărind astfel suprafaţa de la 224 mp la peste 800 de mp.De asemenea, cabinetele medicale au fost dotate şi cu zeci de echipamente medicale, de la computer tomograf şi aparat modern de radiologie, până la ecografe, defibrilatoare şi aparate de oxigenoterapie. Totul pentru ca gălăţenii să fie trataţi în condiţii cât mai bune ", a mai spus Costel Fotea.

Noul ambulatoriu are un sistem modern de încălzire, cu ajutorul pompelor de căldură de tip aer-apă, instalaţii de climatizare, sisteme de management energetic pentru eficientizarea consumului, precum şi sisteme moderne de acces, supraveghere şi securitate la incendiu. În perioada următoare vor fi obţinute şi ultimele avize, astfel încât la începutul anului viitor în noul Ambulatoriu de Specialitate să fie trataţi primii pacienţi.

De asemenea, astăzi, a fost prezentat invitaţilor şi noul bloc alimentar al spitalului, realizat de către Consiliul Judeţean într-o clădire separată, în cadrul unei investiţii cu fonduri proprii de peste 6 milioane de lei. Astfel, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost construită o clădire nouă pentru blocul alimentar, dotată cu toate echipamentele de gătit necesare şi cu sală de mese. În acest moment, aici este pregătită hrana pacienţilor. Mai mult, într-un corp al acestei clădiri au fost amenajate şi două săli de curs pentru studenţii de la Facultatea de Medicină.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective