Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2021
Abonament gratuit

ASSA ABLOY:Companiile din sectorul industrial & logistic, pe primul loc la instalarea de sisteme de control acces

A.P. Ştirile Zilei /

Companiile din sectorul industrial & logistic, pe primul loc la instalarea de sisteme de control acces

Principalul sector în care companiile aleg instalarea unui sistem de control al accesului este cel industrial şi logistic, dar şi cel al clădirilor de birouri, atât noi, cât şi deja aflate în folosinţă, potrivit unui comunicat al Assa Abloy.

"Când vine vorba de piaţa de sisteme de control al accesului, cca. 30% este asigurată de către segmentul industrial şi logistic, în timp ce 20% de sectorul clădirilor de birouri. De asemenea, 25% dintre vânzări sunt realizate către companiile ce oferă servicii esenţiale, precum cele de furnizare de energie, apă, sau a celor din industria telecom sau petrochimică", a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.

Potrivit afirmaţiilor sale, ultimul an, marcat de pandemia de Covid-19, a adus o schimbare şi în ceea ce priveşte cererea de astfel de soluţii. Deşi contextul socio-medical a încetinit investiţiile în unele proiecte, cererea pentru soluţii de acces, mai ales wireless/no touch, este la cel mai înalt nivel. Această evoluţie este favorizată şi de avansarea tehnologiilor de securitate, avantajele oferite de soluţiile wireless care le înlocuiesc pe cele tradiţionale cu cablu greu de instalat şi gestionat, dar şi creşterea popularităţii modulelor de acces cu telefonul/dispozitive mobile şi chei virtuale.

Principalele motive pentru instalarea unui sistem de control al accesului

"Accesul controlat a fost văzut, până acum câţiva ani, doar ca o soluţie de a limita accesul persoanelor din afara organizaţiei în perimetrul acesteia. Însă, treptat lucrurile s-au schimbat, nevoia de securitate şi securizare a crescut şi multe organizaţii au reevaluat posibilitatea de a avea un sistem de control al accesului performant, simplu de utilizat şi de configurat, dar în acelaşi timp sigur", a mai spus Florin Tihulcă.

Acesta a subliniat că, în alegerea unui asemenea sistem, sunt calculate costurile totale de operare, astfel încât soluţile robuste, inovatoare şi de calitate devin din ce în ce mai solicitate. Credibilitatea producătorului joacă, de asemenea, un rol important, deoarece, odată făcută investiţia iniţială, utilizatorul doreşte să se asigure că acesta va continua dezvoltarea soluţiei, şi că va beneficia în mod constant de update-uri de securitate, garanţie şi suport local.

Când vine vorba de principalele cerinţe pe care le au companiile atunci când optează pentru un sistem de acces controlat, un nivel sporit de securitate şi eficientizarea costurilor sunt pe primele locuri. Convenienţa, dar şi nevoia de acces rapid de pe dispozitivele mobile prin soluţii contactless, se regăsesc şi acestea printre cerinţele beneficiarilor.

"Motivaţia principală pentru instalarea unui astfel de sistem este creşterea nivelului de siguranţă, dar şi managementul mai bun al locaţiilor. De asemenea, clădirile inteligente sau verzi le instalează pentru un consum energetic redus sau pentru digitalizarea locaţiei. Nu în ultimul rând, pontajul, auditul intrărilor şi ieşirilor sunt foarte importante în momentul selecţiei sistemului de acces controlat dorit",a declarat Florin Tihulcă.

Sistemele de acces controlat migrează către soluţii integral wireless

Potrivit ASSA ABLOY, piaţa de acces controlat este marcată de o trecere treptată şi accelerată către sisteme integral wirless. Astfel, în acest moment, cca. 8-10% dintre companiile ce au instalat o astfel de structură deţin una WiFi, urmând ca procentul să ajungă la circa 15-20% în următorii 5 ani.

De asemenea, potrivit studiilor ASSA ABLOY la nivel global, majoritatea companiilor (68%) care nu utilizează un sistem de acces controlat sunt cele de dimensiuni reduse, cu mai puţin de 50 de angajaţi. În cazul companiilor medii, cu 50 - 250 de angajaţi, doar 11% nu iau în calcul introducerea unui astfel de sistem.

Acelaşi studiu arată că 38% dintre organizaţiile ce deţin un sistem specific au ales unul cu componente wireless, în timp ce unul integral WiFi este deţinut de 8% dintre respondenţi. De asemenea, principalele sectoare care accesează sisteme WiFi sunt industria hotelieră, cea a clădirilor de birouri şi educaţie, datorită nevoii unui acces flexibil şi uşor de gestionat.

De altfel, studiul arată că utilizarea unui sistem integral WiFi este foarte important din punct de vedere al convenienţei. Din acest motiv, cca. 60% dintre respondenţi au subliniat că folosirea unei chei virtuale ar fi un lucru benefic.

Soluţii special adaptate nevoilor clienţilor

Pentru a răspunde nevoilor clienţilor locali, ASSA ABLOY România dispune de o serie de sisteme de acces controlat precum Incedo, Aperio, SMARTair şi CLIQ.

Incedo Business este un sistem universal de securitate ce combină controlul accesului & hardware-ul pentru securitate cu un software ales, într-un singur mediu uşor de extins.

Gama Aperio inlcude încuietori wireless pentru control acces puternic şi costuri eficiente. Încuietorile wireless Aperio sunt cea mai simplă modalitate de a extinde acoperirea sistemului de control acces sau de a înlocui încuietorile mecanice cu un control acces inteligent. Pentru că funcţionează fără cabluri, alimentate de baterii, dispozitivele Aperio se instalează rapid şi eficient din punct de vedere al costurilor, ajutându-te să economiseşti cu operarea şi întreţinerea acestora.

SMARTair este un sistem de control al accesului care oferă mai multe elemente de autentificare. Datorită software-ului intuitiv, administratorii unităţilor pot controla, identifica şi actualiza cu precizie persoanele care pot deschide fiecare uşă. De asemenea, SMARTair oferă utilizatorilor opţiunea de alegere a elementelor de autentificare, astfel încât aceştia să poată deschide uşile în siguranţă cu o telecomandă sau un telefon mobil, precum şi cu o cartelă de acces electronică clasică.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Materiale

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii