Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru clădirea de birouri Ana Tower

A.M. Ştirile Zilei /

Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru clădirea de birouri Ana Tower

Atrea a finalizat lucrările de implementare a sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură la clădirea de birouri din Bucureşti, Ana Tower, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură de la Atrea fac parte din sistemul SMS (Building Management System) de gestiune centralizată a clădirii, care asigură controlul şi supravegherea soluţiei de climatizare.

Potrivit sursei citate, datorită acestui sistem bazat pe performanţă energetică şi a altor instalaţii implementate, construcţia a fost pre-certificată LEED Platinum şi garantează criterii de clădire verde.

Dorin Salamac, director general Atrea România, a declarat: "Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură de la Atrea asigură o calitate excepţională a aerului, astfel efectele nocive pe care le poate avea un spaţiu prost ventilat sau un spaţiu care este expus poluării sunt eliminate. Timpul de execuţie a sistemului de ventilare de la prima livrare până la finalizare a fost de 12 luni, aici incluzând reglajele iniţiale şi probele funcţionale."

Astfel, sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură au fost montate pe fiecare etaj pentru a asigura permanent aer proaspăt în interior, fără a deschide geamurile, lucru de altfel imposibil pentru o clădire de birouri din această clasă.

"Grija umidităţii crescute, a condensului, problema lipsei aerului şi aşa numitul "efect de seră" nu există. Aerul viciat este extras din clădire prin grile de ventilaţie, iar căldura sau aerul rece se transferă aerului de afară pe care centrala îl introduce, după ce în prealabil îl filtrează. În plus, un sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură reduce nivelul de dioxid de carbon, care afectează major productivitatea personalului. Pe lângă avantajul economic, sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură protejează sănătatea celor care lucrează în birouri cât şi natura.", precizează sursa citată.

Imobilul de clasă "Premium" Ana Tower are 24 de etaje, plus un etaj tehnic, destinate birourilor, însumând circa 43.700 mp închiriabili, din care circa 35.500 mp corespund celor 25 de etaje, iar circa 8.200 mp sunt alocaţi unei parcări cu 365 locuri subterane şi supraterane. Noile tehnologii utilizate la faţadă şi instalaţiile duc spre 60 milioane de euro investiţia în turnul de 110 metri, astfel standardul de calitate al clădirii este foarte ridicat, motiv pentru care au fost implementate şi sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură Atrea.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional