Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2021
Abonament gratuit

ATREA:Numărul proiectelor care vor include şi soluţii de răcire centralizată se va dubla anul viitor, pe segmentul caselor individuale

G.U. Ştirile Zilei /

Dorin Şalamac, director general Atrea România

Dorin Şalamac, director general Atrea România

Piaţa sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură a crescut în ultimul an cu 30%. Românii care se mută la casă au început să conştientizeze necesitatea instalării unor astfel de soluţii, atât din nevoia de a crea un mediu mai confortabil, mai sănătos, dar şi pentru că sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, informează Atrea, lider pe piaţa ventilaţie cu recuperare de căldură, într-un comunicat de presă.

"Estimăm că piaţa sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură a crescut cu până la 30% de la începutul acestui an. În ceea ce priveşte sistemele Atrea, am înregistrat o creştere spectaculoasă pentru unităţile de ventilaţie care includ şi răcire, de aproximativ 300%, însă trebuie să menţionăm că suntem abia la început în piaţă cu aceste unităţi. În orice caz, pe nişa aparatelor de ventilaţie cu răcire ne aşteptăm ca şi în următorul an cererea să fie în continuare crescută şi estimăm o dublare a numărului de proiecte pe segmentul caselor individuale. Din aceste creşteri rezultă faptul că mulţi dintre românii care îşi construiesc case înţeleg avantajele unei astfel de soluţii, mai ales atunci când vorbim de aerisire şi răcire folosind acelaşi sistem centralizat. Aceste sisteme funcţionează în regim continuu şi menţin temperatura optimă vara şi iarna, fără a crea curenţi deranjanţi de aer şi fără a avea un consum mare de energie, ca în cazul aparatelor de aer condiţonat clasice", a declarat Dorin Şalamac, director general Atrea România.

Referitor la aparatele de ventilaţie cu recuperare de căldură care nu includ şi sistemele de răcire, reprezentantul Atrea apreciază că, până la finalul anului, va exista o creştere de 20-25% a cererilor, pe fondul creşterii generale a pieţei.

Conform comunicatului, Atrea oferă soluţii complete de ventilaţie şi climatizare, de ultimă generaţie, pentru toate tipurile de construcţii care se remarcă prin eficienţa foarte mare a recuperatorului de căldură. De asemenea, unităţile sunt versatile şi oferă diverse posibilităţi de montaj pe plafon, vertical sau tip dulap. Sistemele Atrea sunt automatizate şi permit integrarea în orice tip de proiect care include soluţii centralizate de control şi comandă.

Costurile de implementare încep de la 3500 euro, pentru o casă de 150mp

Costul unui sistem de venţilaţie cu recuperare de căldură, care să includă unitatea, sistemul de distribuţie, punerea în funcţiune şi montajul începe de la 3.500 euro, dacă se ia în cosiderare un proiect clasic de casă de 150 mp şi poate ajunge până la 5000 euro. Pentru soluţia completă de ventilaţie, care include răcire şi reîncălzire de aer, costul începe de la 6000 euro şi ajunge până la 10.000 de euro, în funcţie de suprafaţă şi complexitatea sistemului.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Companii

Internaţional