Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Atria Urban Resort a vândut deja 25% din apartamentele incluse în faza II a proiectului rezidenţial

Ştirile Zilei /

Atria Urban Resort a vândut deja 25% din apartamentele incluse în faza II a proiectului rezidenţial

Atria Urban Resort, complexul rezidenţial dezvoltat,în vecinătatea lacului Străuleşti, de antreprenorii Liviu şi Eugen Lepădatu în parteneriat cu SIF Moldova,a vândut deja 25% din cele 398 de apartamente construite în faza a doua a proiectului imobiliar estimat la peste 100 de milioane de euro, în total. Situat în nord-vestul Capitalei, complexul Atria Urban Resorteste unul unul dintre puţinele proiecte rezidenţiale din Bucureşti construite pe principii de sustenabilitate urbană, master planul fiindrealizat de o companie specializată în planificare comunitară din Londra iar proiectul de o firmă de arhitectură locală. Astfel, construcţiile destinate locuirii vor reprezenta doar 25% din cele 9 ha suprafaţa totală a proiectului, restul de 75% reprezentând spaţiu liber cu elemente peisagistice complexe.

Planificat să fie dezvoltat în patru etape, până la finalul anului 2023, proiectul rezidenţial numără în prezent 558 de apartamente dintre care primele 160 au fost finalizate şi vândute în proporţie de 95%, până la mijlocul acestui an.

"Complexului de 12 milioane de euro reprezentând Faza I a proiectului i se adaugă 31 de milioane de euro reprezentând valoarea construcţiei şi amenajării celor 398 de apartamente şi spaţiului verde aferent dinFaza II a proiectului. Apartamentele incluse în faza II intră în etapa de executie a instalaţiilor şi compartimentărilor după care urmează finisajele. Estimăm că primii proprietari vor primi cheile noii lor case în toamna anului viitor. Preţul mediu pentru cea de-a doua fază este de 1.150 euro/mp util dar promoţiile de lansare au începutsub acest preţ", a declarat Liria Themo, reprezentantAtria Urban Resort.

Mixul de spaţii de locuit ţine cont de profilul clientului interesat să locuiască în complexul Atria Urban Resort dar şi de cerinţele actuale de pe piaţa muncii care ia diverse forme, incluzând şi telemunca sau lucrul de acasă, potrivit reprezentantului companiei. Astfel, peste 75% dintre apartamentele incluse în faza a doua a proiectului vor avea 2 şi 3 camere, 17% vor reprezenta garsoniere şi garsoniere duble iar diferenţa, apartamente cu 4 camere. Preţul unei garsoniere începe de la 50.000 de euro în timp ce preţul unui apartament cu 4 camere poate începe de la 107.000 euro.

"Atria a atras o diversitate mare de persoane însă cei mai mulţi cumpărători de până acum sunt persoane cu vârsta între 30 şi 50 de ani. Sunt foarte multe familii tinere, la început de drum împreună. Odată cu introducerea stilului de muncă remote, oamenii au început să aprecieze tot mai mult faptul că noi am gândit Atria pe modelul satelor de vacanţă sau a resorturilor internaţionale şi mai puţin ca o aglomerare urbană tipică, în care predomină spaţiile construite. Am ales să construim într-o manieră sustenabilă, blocuri P+4, în care confortul casei este completat de confortul spaţiilor exterioare unde amenajăm parcuri, alei, piscine, locuri de joacăpersonalizate", a explicat reprezentantul companiei.

Atria Urban Resort a fost construit folosind conceptul "charette", utilizat pe scară largă în străinătate şi care se bazează pe colaborarea unei echipe interdisciplinare de specialişti în amenajare urbană - arhitecţi, peisagişti, specialişti în dezvoltare urbană, reprezentanţi autorităţilor şi partenerilor de afaceri.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Proiecte - Case Mexi

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Compania de case Mexi realizează construcţii pe structură metalică, indiferent de scopul utilizării: case, hale, spaţii de birouri etc.

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional