Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2021
Abonament gratuit

Catinvest investeşte 6 milioane de euro într-o nouă extindere a Electroputere Mall

G.U. Ştirile Zilei /

Catinvest investeşte 6 milioane de euro într-o nouă extindere a Electroputere Mall

Catinvest a obţinut autorizaţia de construcţie necesară pentru a începe lucrările la o nouă extindere a Electroputere Mall, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Începând din luna iulie, cu o investiţie totală estimată la 6 milioane de euro, Catinvest va dezvolta o extindere a spaţiului alocat restaurantelor în Electroputere Mall, adăugând 5 restaurante noi, dintre care 3 vor avea terase private în aer liber, o nouă terasă comună în aer liber care poate fi împărţită de clienţii restaurantelor şi o extindere suplimentară de 5.500 de metri pătraţi a spaţiului comercial.

Jibril Semour, Manager General al Catinvest Eastern Europe, a declarat: "Zona de servire a mâncării a devenit un factor important de atractivitate pentru mall-uri. Cu această nouă investiţie, Electroputere Mall va include o ofertă importantă de 25 de restaurante, dintre care 4 cu terase private şi 21 având o terasă exterioară de 1.000 de metri pătraţi cu vedere către spaţii verzi şi o frumoasă biserică."

De asemenea, extinderea de 5.500 de metri pătraţi a suprafeţei închiriabile, şi ea inclusă în proiect, va permite noilor mărci de top să se alăture celor 187 de mărci deja prezente în Electroputere Parc, notează sursa citată.

Această nouă extindere nu este singurul proiect de dezvoltare pentru Electroputere Parc din această vară, întrucât o altă clădire de birouri şi retail este aproape de finalizare. Cu această investiţie de 39 de milioane de euro, Catinvest adaugă 9.000 de metri pătraţi GLA de spaţii de retail şi divertisment şi 16.000 de metri pătraţi GLA de birouri din clasa A.

"A doua etapă a proiectului de extindere a clădirii noastre cu utilizare mixtă de 25.000 de metri pătraţi va fi finalizată în câteva săptămâni. Zona de retail a acestui proiect este deja închiriată în proporţie de 92%. Prin urmare, este momentul perfect pentru a începe procesul de construcţie a acestui nou proiect de extindere şi este cu adevărat interesant să vezi spaţiile comerciale şi de birouri ale Electroputere Parc crescând în fiecare an", spune Bertrand Catteau, Preşedintele Catinvest Group.

Conform comunicatului, în total, Catinvest a asigurat finanţare în valoare de 58,5 milioane de euro pentru perioada 2021-2022, destinată extinderilor ulterioare ale Electroputere Parc şi construirea de noi magazine, birouri şi spaţii de co-working, precum şi aparthoteluri, pe o suprafaţă totală de 46.000 de metri pătraţi.

În aprilie, Catinvest a anunţat consolidarea centrului său comercial regional Electroputere Parc ca hub pentru echipamente sportive şi a adus marca Hervis pentru prima dată la Craiova, ca parte din extinderea de 39 de milioane de euro finalizată anul acesta. Electroputere Parc este centrul comercial de referinţă din regiunea de sud-vest a României, cu peste 187 de mărci de top din retail, modă, produse alimentare, divertisment, toate într-un singur loc, pe o suprafaţă totală de 92.000 de metri pătraţi.

Grupul imobiliar francez Catinvest, care deţine şi administrează Electroputere Parc, mai are în portofoliu şi alte centre comerciale din România - galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon în Bucureşti şi Carrefour TOM în Constanţa - precum şi în Europa de Est - Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, pe piaţa rezidenţială şi comercială din Franţa. În total, Catinvest deţine şi administrează peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii în Franţa şi în Europa de Est.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional