Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2022
Abonament gratuit

Clean Recycle raportează un volum de business de 3.8 milioane de euro la jumătatea anului 2022

S.B. Ştirile Zilei /

declară Cosmin Monda, fondator şi CEO, Clean Recycle

declară Cosmin Monda, fondator şi CEO, Clean Recycle

Clean Recycle raportează un volum de business de 3.8 milioane de euro şi 56.000 tone de deşeuri de ambalaje colectate la jumătatea anului.

Compania estimează o cifră de afaceri de 10 milioane de euro până la finalul anului şi un volum total de peste 170.000 tone de ambalaje procesate pentru marii generatori de deşeuri de pe piaţă.

La nivelul anului trecut, compania a asigurat transferul de responsabilitate (colectarea, reciclarea, raportarea) a 160.000 tone de deşeuri din ambalaje de pe piaţa din România, în special de la companii din domeniul FMCG si retail. Clean Recycle gestionează activitatea de transfer de responsabilitate pentru un număr de peste 700 de companii, care pun anual pe piaţă peste 160.000 tone de ambalaje din sticlă, PET, hârtie, carton şi altele.

Deşi România a făcut progrese în ultimii ani în ceea ce priveşte activitatea de colectare separată şi reciclare, cifrele de ţară sunt mult în urmă faţă de media europeană, în condiţiile în care ţintele impuse de Uniunea Europeană cresc gradual. Conform datelor Eurostat, România reciclează de 4 ori mai puţin decât media ţărilor europene. Până în 2025, România trebuie să atingă o rată de reciclare de 55%, dar ţara noastră nu a atins nici ţinta anterioară de 50%, stabilită pentru 2020. În luna februarie 2022, România a fost dată din nou în judecată de Comisia Europeană, pentru că nu a închis toate cele 68 de gropi de gunoi, conform unei decizii din 2018 - în acest moment, România trebuie încă să mai închidă 42 de gropi de gunoi ilegale.

"Pe de altă parte, Sistemul Garanţie - Returnare (SGR), prin care fiecare dintre noi ar trebui să putem returna o sticlă sau o doză de aluminiu la un magazin din apropiere, este o mare incertitudine. Întreaga piaţă a operatorilor de transfer de responsabilitate (OIREP) se pregătea de implementarea sistemului de la 1 octombrie 2022, iar acum nu este clar dacă se va putea implementa chiar şi din 2023. Activăm pe o piaţă în care actele normative nu sunt corelate între ele, în care o legislaţie şi un sistem insuficient de bine puse la punct ar putea dinamita întregul sistem de reciclare - şi aşa fragil în România," declară Cosmin Monda, fondator şi CEO, Clean Recycle.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional