Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

CNAIR a semnat contractul pentru cel mai dificil tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti

I.Ghe. Ştirile Zilei /

CNAIR a semnat contractul pentru cel mai dificil tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti

Asocierea Webuild SPA - Tancrad SRL a semnat, ieri, cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) contractul pentru construcţia secţiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Piteşti, în valoare de 5,3 miliarde de lei fără TVA. Lotul 3 al autostrăzii Sibiu Piteşti, între Cornetu-Tigveni, are 37 de kilometri şi este cel mai dificil de construit, deoarece cuprinde 48 de poduri şi 6 pasaje, un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 km/galerie, nod rutier la Cornetu, nod rutier la Văleni şi ecoduct de 220 metri în zona localităţii Călineşti pentru a permite deplasarea animalelor sălbatice pe deasupra autostrăzii..

"Este cel mai mare contract semnat de CNAIR vreodată.(...) Într-un final, cu foarte mare întârziere avem aceste contracte semnate, urmând ca cei care au câştigat licitaţiile să se ţină de termenii contractului şi să avem după zeci de ani prima autostradă care va traversa Carpaţii", a declarat vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Realizarea secţiunii 3 din autostrada Sibiu-Piteşti va dura 57 luni, din care 12 luni de la semnarea contractului reprezintă perioada de proiectare şi 45 de luni după aceea, perioada de execuţie, întreaga lucrare fiind finanţată din fonduri europene.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a mai anunţat că, până la finalul acestui an, vor fi încheiate procedurile de achiziţie şi semnate contractele şi pentru cele trei loturi de pe viitoarea autostradă A7, între Buzău şi Focşani, fapt care va asigura realizarea jalonului prevăzut în PNRR pentru anul 2023 de contractare a jumătate din lucrările prevăzute în acest document agreat cu Comisia Europeană.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii