Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2021
Abonament gratuit

Colliers testează primul robot software din real estate

S.B. Ştirile Zilei /

Sursa foto: www.colliers.com

Sursa foto: www.colliers.com

Colliers testează primul robot software inteligent dedicat industriei imobiliare din România, dezvoltat pe baza tehnologiei Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath, lider global în automatizare şi robotizare software, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, Colliers urmăreşte să elimine activităţi repetitive din activitatea diviziei de Property Management, sprijinind echipa să se concentreze pe activităţi mai relevante şi să dezvolte noi abilităţi pentru servicii cu mai multă valoare pentru clienţi.

Robotul software inteligent va digitaliza şi eficientiza activitatea de emitere a facturilor pentru proprietăţile administrate de Colliers, fiind o premieră în industrie, iar obiectivul este să emită cel puţin 70% dintre facturile de servicii şi chirii în următoarele 6 luni. Cu ajutorul tehnologiei, Colliers se va asigura că facturile sunt corecte şi trimise la timp, eliminând astfel o mare parte din activităţile repetitive şi riscul de eroare. Noua soluţie bazată pe inteligenţă artificială şi tehnologie RPA de la UiPath face parte din strategia Colliers de a avea cel mai eficient şi inovator departament de Property Management din piaţa de consultanţă imobiliară din România.

Divizia de Property Management a Colliers gestionează un portofoliu total de peste jumătate de milion de metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale în Capitală şi în ţară, la 10 ani de la înfiinţare. În tot acest timp, echipa a oferit servicii de consultanţă pentru administrarea proprietăţii pentru încă 700.000 de metri pătraţi.

"Am început businessul de Property Management în România în urmă cu 10 ani şi am investit mereu în inovaţie şi în cele mai noi tehnologii pentru a susţine echipa să livreze cele mai bune servicii clienţilor şi să aibă mai mult timp pentru activităţi cu valoare adăugată mai mare. Activitatea noastră este o combinaţie unică de interacţiune umană în relaţiile cu clienţii pe de o parte şi de operaţiuni de rutină şi optimizare pe cealaltă parte. Ne bucurăm că vom avea primul nostru "coleg" dotat cu inteligenţă artificială, care va elimina o mare parte din operaţiunile de rutină şi ne va permite să ne concentrăm mai bine pe interacţiunea cu clienţii", explică Ştefania Baldovinescu, Senior Partner şi Head of Real Estate Management Services & Land Agency în cadrul Colliers.

Începând cu un hackathon organizat în 2019, Colliers a iniţiat şi susţinut soluţii bazate pe inteligenţa artificială pentru a transforma consultanţa imobiliară din România, fiind un pionier în acest domeniu. În 2019, compania a susţinut în premieră dezvoltarea unor astfel de soluţii, iar acum continuă cu primul robot bazat pe inteligenţă artificială şi tehnologii de Robotic Process Automation pentru zona de Property Management.

"Inovaţia a fost mereu o prioritate pentru noi, iar în ultimii ani ecosistemul de tehnologie din România a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă. Căutăm să dezvoltăm parteneriate cu aceste companii şi urmărim în special soluţii bazate pe inteligenţă artificială pe care să le integrăm în modul în care facem consultanţă imobiliară în România. Astăzi marcăm o nouă etapă cu primul robot din zona de Property Management şi vom continua să inovăm şi în alte arii din business. Suntem abia la începutul unui lung proces de digitalizare şi eficientizare, bazat pe inteligenţă artificială", completează Gabriel Blăniţă, Associate Director în cadrul Colliers Valuation and Advisory.

Din cei peste jumătate de milion de metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale pe care divizia de Property Management a Colliers îi gestionează în prezent, 345.000 de metri pătraţi sunt în Bucureşti şi alţi 187.000 de metri pătraţi în ţară. Din portofoliul total administrat în prezent, 390.000 de metri pătraţi închiriabili sunt în proiecte de birouri, iar 140.000 de metri pătraţi în proiecte industriale.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective