Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Compania Iulius a atras o finanţare de peste 410 milioane de euro

S.B. Ştirile Zilei /

Compania Iulius a atras o finanţare de peste 410 milioane de euro

Compania IULIUS şi partenerii Atterbury Europe au semnat o finanţare de 410 milioane de euro pentru reţeaua naţională de shopping centers regionale Iulius Mall din Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava şi Timişoara.

Creditul susţine planurile investiţionale ale dezvoltatorului pe termen lung, cu scopul consolidării statutului proiectelor sale ca lidere regionale pe segmentul retail şi entertainment.

Creditul obţinut de compania IULIUS, cu o valoare de 410 milioane de euro, este o refinanţare sindicalizată pe termen lung, acordată de către Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română S.A., Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, OTP Bank Nyrt. şi OTP Bank România S.A. Firma Wolf Theiss, una dintre cele mai mari companii de avocatură din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, a asigurat cadrul legal de desfăşurare a tranzacţiei. "Este o tranzacţie de referinţă pentru piaţa de real estate din România, prin volumul şi caracteristicile sale care constituie o alternativă viabilă la piaţa de capital. Certifică, pe de o parte, încrederea pe care finanţatorii o acordă proiectelor companiei IULIUS, recunoscute drept poli sustenabili de atracţie regională în materie de shopping, business şi petrecere a timpului liber, şi, pe de altă parte, loialitatea şi încrederea noastră în instituţiile bancare ca parteneri de business, valori esenţiale în organizaţia noastră. Noul împrumut are scopul de a implementa obiectivele corporate din strategia de dezvoltare a companiei", a declarat Marius Perşenea, Chief Operating Officer IULIUS.

Din 2017, reţeaua de mall-uri regionale Iulius Mall din Iaşi, Suceava, Cluj-Napoca şi Timişoara (parte integrată din ansamblul mixed-use Iulius Town Timişoara) este deţinută în parteneriat 50 - 50 de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.

Cele patru shopping centers Iulius Mall reprezintă singura reţea naţională de mall-uri certificată LEED din România, ca urmare a implementării unor strategii şi soluţii practice şi măsurabile, orientate către obţinerea unei performanţe sporite în: dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului, economii la consumul de apă, eficienţa energetică, alegerea materialelor şi calitatea mediului interior.

Investiţii iniţiale de peste un miliard de euro, până în prezent, în proiecte de regenerare urbană

Compania IULIUS este singurul dezvoltator şi operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experienţă de peste 20 de ani în real estate şi cu o prezenţă în patru mari oraşe din ţară - Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava.

Portofoliul companiei include proiecte real estate majore, cu o valoare a investiţiilor iniţiale ce depăşeşte un miliard de euro, care au schimbat percepţia asupra stilului de viaţă, au redefinit şi revitalizat centrele urbane şi s-au integrat în comunitate. În prezent, sunt operaţionali aproximativ 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara), singurele de acest tip din ţară, reţeaua naţională de shopping mall-uri regionale Iulius Mall - din Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava, precum şi primul proiect Family Market, din Miroslava (zona metropolitană a Iaşului), concept de retail de proximitate. Sunt spaţii vibrante, care definesc poli de atracţie urbană, înregistrând anual peste 70 de milioane de vizite.

IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori şi operatori şi pe segmentul office, prin brandul naţional United Business Center, prezent în trei centre universitare importante ale României - Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca. În total, 13 clădiri verzi, cu o suprafaţă totală de peste 152.000 mp, în care sunt prezente peste 80 de sedii de companii şi unde lucrează peste 15.000 de angajaţi.

Întregul portofoliu este dezvoltat şi operat în conformitate cu standardele internaţionale pentru clădiri verzi, deţinând certificări LEED. Misiunea de diminuare a amprentei de carbon şi optimizare a criteriilor pentru clădiri verzi, cu impact în comunitate, este integrată în strategia de sustenabilitate a companiei IULIUS, axată pe trei piloni principali - mediu, comunitate şi cele mai bune practici de guvernanţă corporativă şi etică în afaceri.

Peste 650 milioane de euro, proiecte în dezvoltare

Compania IULIUS are în dezvoltare, în prezent, Palas Campus Iaşi, cea mai mare clădire de birouri din ţară, cu o suprafaţă de 60.000 mp şi o investiţie de 120 de milioane de euro; cel de-al doilea Family Market, concept de retail de proximitate, axat pe antreprenoriat local, în cartierul Bucium din Iaşi, cu o suprafaţă de retail închiriabilă de peste 5.000 mp (investiţie de peste 11 milioane de euro), şi extinderea Iulius Mall Suceava cu încă 14.000 mp adiţionali, investiţie de peste 14 milioane de euro care va transforma proiectul regional în cea mai mare suprafaţă de retail din nordul ţării (65.000 mp).

Totodată, IULIUS îşi propune dezvoltarea celui mai amplu proiect de reconversie urbană din România, cu o valoare a investiţiei estimată la jumătate de miliard de euro, prin transformarea platformei Carbochim din Cluj-Napoca, după relocarea şi modernizarea fabricii, într-un proiect mixed-use unic, cu funcţiuni de retail, office, rezidenţial, cultural şi de entertainment.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective