Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2020

Constructorii cer Guvernului implicare în contracararea iminentei crize economice

A.M. Ştirile Zilei /

Constructorii cer Guvernului implicare în contracararea iminentei crize economice

Federaţia Patronatelor Societăţilor Din Construcţii solicită Guvernului continuarea susţinerii financiare a proiectelor începute din fonduri naţionale şi europene pentru a putea contracara iminentă criză economică, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre.

"Suntem în plină criză epidemiologică. Nu ştim cât va mai dura, nici câte victime va număra. Ştim cu certitudine însă că în paralel a început o criză economică ce va escalada dacă va fi neglijată şi nu se vor lua măsuri importante la timp. Există sectoare de activitate care au fost profund afectate şi pentru care, se impun măsuri sociale . Sectorul construcţiilor însă are nevoie de măsuri urgenţe de intensificare a activităţii, de promovare de investiţii. ", precizează reprezentanţii federaţiei.

De asemenea, constructorii cer şi stabilirea de criterii clare privind aplicarea Art. 11 din Decretul prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă şi care prevede că: " Beneficiarii fondurilor europene afectaţi de adoptarea măsurilor de urgenţă prevăzute în prezentul decret pot decide, împreună cu autorităţile de management/organismele intermediare, să suspende contractele de finanţare încheiate conform legii".

Totodată, reprezentanţii federaţiei solicit continuarea finanţării programului "Prima casă"cu păstrarea condiţiilor de creditare din parte băncilor, promovarea investiţiilor publice mult aşteptate şi foarte necesare României: spitale, şcoli, infrastructură etc.

Este momentul pentru a pune în aplicare promisiunea domnului ministru al sănătăţii, afirmă constructorii: "Spitalele regionale reprezintă un proiect de ţară pe care l-am preluat, îl continuăm, vrem să îl urgentam şi să ne asigurăm că se va finaliza..."

Aceştia doresc investiţii intensificate în alimentarile cu apă şi canalizare în mediul rural şi urban în vederea asigurării unor condiţii de igienă corespunzătoare fără de care nu se poate lupta împotriva epidemiilor de orice fel.

În Raportul special al CE pentru punerea în aplicare a Directivei privind apă potabilă se menţionează: "calitatea apei şi accesul la această s-au îmbunătăţit în România, dar este în continuare nevoie de investiţii substanţiale".

"România are încă peste un sfert din populaţie neracordata la un sistem centralizat de apă şi canalizare, şcoli şi gospodării cu WC-uri în curte. Pentru prima dată, condiţiile dezavantajate de lucru în aer liber ale constructorilor, favorizează sectorul în lupta împotriva virusului COVID-19. Construcţiile trebuie să redevină "motorul economiei româneşti". Să nu lăsăm criză economică să se suprapună peste criză epidemiologică, ci dimpotrivă, odată cu înăsprirea măsurilor de protecţie anticoronavirus să lansăm măsuri anticriza economică. Istoria ne-a arătat că ieşirea din marile crize economice s-a produs prin stimularea şi accelerarea investiţiilor.", transmite FPSC.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 1 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional