Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2021
Abonament gratuit

Cosmopolis blochează ilegal accesul rutier pentru locuitorii complexului vecin NorthLight Residence

G.U. Ştirile Zilei /

Cosmopolis blochează ilegal accesul rutier pentru locuitorii complexului vecin NorthLight Residence
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Opus Land Development SA, dezvoltatorul complexului imobiliar Cosmopolis, blochează în mod ilegal, de aproape 3 săptămâni, accesul rutier la proiectul învecinat Northlight Residence, situat în jurisdicţia comunei Ştefăneştii de Jos, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

  Această decizie neaşteptată şi nejustificată afectează aproximativ 100 de rezidenţi, inclusiv familii cu copii, deoarece aceştia sunt acum obligaţi să folosească o cale alternativă, dar neautorizată de acces, neasfaltată, riscându-şi propria siguranţă la ieşirea de pe Centura Bucureştiului în drumul spre casă, se menţionează în comunicat.

  Încă de la început, în 2020, accesul NorthLight Residence la Şoseaua de Centură a fost asigurat, conform documentaţiei legale, prin străzile din interiorul complexului Cosmopolis. Fără a avertiza în prealabil sau a oferi rezidenţilor vreo explicaţie, reprezentanţii Cosmopolis au amplasat blocuri imense de beton direct pe drumul de acces, în dimineaţa zilei de 30 iulie.

  "Este greu de crezut că un dezvoltator imobiliar de talia Opus Land Development recurge la astfel de metode pentru a-şi asigura controlul asupra zonei, în detrimentul unor persoane nevinovate care au ales să cumpere o casă într-un alt proiect rezidenţial", spune una dintre rezidente, Catherine Rădulescu. "Ne-am mutat aici sperând la o viaţă mai sigură, mai sănătoasă şi mai liniştită, dar cu toate acestea ne confruntăm acum cu riscuri inimaginabile, de la incidente grave în trafic la pericole de incendiu şi pericole pentru sănătate, deoarece maşinile de pompieri şi ambulanţele nu mai au acces. Acest lucru spune foarte multe despre genul de responsabilitate socială pe care o practică Opus Land Development. Nu putem rămâne impasibili şi, prin urmare, am apelat la toate autorităţile responsabile pentru ajutor".

  Potrivit sursei citate, locuitorii au depus plângeri la autorităţile competente şi, de asemenea, au adresat o petiţie primarului din Ştefăneştii de Jos, Ştefan Ionel Robert. Drept urmare, Primăria a amendat Cosmopolis pentru construcţia ilegală, însă dezvoltatorul a refuzat să o înlăture.

  "Primarul nu a oprit această acţiune şi ne întrebăm dacă este cu adevărat preocupat de noi, cei din circumscripţia sa, sau de marele dezvoltator. Amenzile sunt neglijabile pentru un investitor atât de mare, aşa că nu ne facem speranţe că bunul simţ sau simpla grijă pentru semeni îi vor determina pe reprezentanţii Opus Land Development să fie rezonabili", continuă Catherine Rădulescu. "Din păcate, piaţa din România nu sancţionează în mod corespunzător un astfel de comportament abuziv şi iresponsabil care este, din păcate, prea des întâlnit. Fără alte opţiuni, am angajat o firmă de avocatură care are încredere în şansele noastre în instanţă. Dar, cum procedurile legale se pot întinde uneori la nesfârşit în instanţele din România, nu putem decât să sperăm că nu se va produce nicio tragedie până când vom soluţiona această situaţie. "

  Rezidenţii au angajat firma de avocatură Toma şi Asociaţii, care a depus o cerere de ordonanţă preşedinţială, solicitând instanţei să dispună îndepărtarea blocurilor de beton. Termenul pentru judecarea cererii este stabilit peste aproximativ două săptămâni.

  Claudiu Toma, partener coordonator al Toma şi Asociaţii, a declarat: "Consider că acţiunile întreprinse de Cosmopolis împotriva acestor rezidenţi nevinovaţi sunt extrem de incorecte şi nelegale. Cred că există şanse mari ca judecătorul să înţeleagă acest lucru şi să dispună îndepărtarea blocurilor de beton".

  Situat în mijlocul naturii în partea de nord-est a Capitalei, proiectul NorthLight Residence se întinde pe o suprafaţă de 13.000 mp şi include un total de 110 apartamente. A fost finalizat recent şi are deja aproximativ 100 de rezidenţi care ocupă aproximativ 70% dintre apartamentele disponibile. Unităţile sunt dotate cu finisaje premium şi au o vedere excepţională asupra lacului. Complexul este compus din 5 clădiri, 4.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi o piscină de 320 metri pătraţi.

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Investiţii

  Perspective

  Companii