Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2020
Abonament gratuit

COURTYARD BUCHAREST FLOREASCA: "Peste 80% dintre clienti sunt din segmentul corporate"

M.A. Ştirile Zilei /

"Peste 80% dintre clienti sunt din segmentul corporate"

Courtyard Bucharest Floreasca, cea mai recentă investiţie lansată de Grupul Apex Alliance în ţara noastră, a încheiat 2019 cu un grad de ocupare de aproximativ 40%, o medie remarcabilă pentru finalul de an pentru un hotel nou, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, preţul mediu pentru o noapte de cazare a fost de peste 80 euro, sejurul mediu s-a apropiat de două nopţi de cazare, iar cei mai mulţi clienţi au fost din zona de business a Bucureştiului, aşa numiţii clienţi "corporate" (80%), însă şi segmentul clienţilor din zona leisure a început să crească de la o lună la alta.

Adrian Adam, General Manager Courtyard Bucharest Floreasca, a declarat: "Am avut un început de forţă, confirmând astfel semnalele pieţii că era nevoie de un hotel de lanţ în această zonă. Solicitările au avut constanţă, în primele trei luni rezultatele fiind foarte bune mai ales că vorbim de finalul anului. Clienţii noştri sunt oameni de afaceri, antreprenori şi nu numai. Poziţionarea ne recomandă în special ca hotel de business fapt pentru care majoritatea clienţilor din hotel sunt clienţi care vin în Bucureşti cu acest scop. Sunt însă şi din ce în ce mai mulţi clienţi al căror scop de călătorie este să viziteze Bucureştiul şi ne aleaga pentru garanţia oferită de brandul Marriott, pentru locaţia excelentă în zona de business a oraşului dar şi pentru accesul facil catre toate zonele de interes turistic. Evident toate acestea la un tarif corect, competitiv."

Astfel, serviciile de cazare în cele 259 camere ale hotelului au generat anul trecut 80% din cifra de afaceri a hotelului, în timp ce restul de 20% reprezintă veniturile restaurantului cu filozofie nordică SOLT Dining şi venituri din evenimente desfăşurate în cele 7 săli de conferinţă ale hotelului.

Specificul zonei şi al clienţilor confirmă gradul de ocupare mai ridicat din timpul săptămânii şi mai redus în weekend însă şi pe acest segment tendinţa este de creştere. Astfel, o categorie de clienţi care începe să capete constanţă o reprezintă şi cea a celor care se cazează la Courtyard Bucharest Floreasca pentru relaxare, deşi sunt rezidenţi în ţară sau chiar în oraş. Aceştia fie doresc să celebreze o ocazie specială printr-o escapadă urbană, fie doresc să beneficieze de avantajele capitalei la final de săptămână (cluburi, oferta variată de shopping etc).

"Putem spune că începe să fie o tendinţă şi la noi - destul de populară în străinătate, să-ţi petreci weekendul la hotel. Dacă lucrezi în zonă eşti foarte aproape de birou luni dimineaţa şi, în plus, te bucuri de răsfăţul serviciilor hotelului fără a fi foarte departe de casă. Fie că sărbătoresc ceva special sau doresc un weekend relaxant, experienţa este din ce în ce mai savurată de cupluri.", a mai precizat Adrian Adam.

Pentru anul în curs, reprezentanţii Courtyard Bucharest Floreasca estimează un grad de ocupare de cel puţin 65%, cu vârfuri în mijlocul săptămânii când hotelul se ocupă la capacitate maximă.

Concurenţa este de luat în seamă astfel încât înainte de cifre ne propunem să fim competitivi în ceea ce priveşte serviciile pe care le oferim şi să personalizăm cât mai mult oferta. Piaţa hotelieră din România este într-o continuă dinamică, iar noi ne bazăm pe faptul că recomandările clienţilor generează deja un număr important de noi rezervări, a mai precizat Adrian Adam.

Apex Alliance Hotel Management a deschis primul hotel Marriott din ţara noastră sub brandul Courtyard în octombrie 2019. Prin prezenţa în districtul de business al Capitalei, Apex Alliance Hotel Management îşi consolidează poziţia pe piaţă.

Construcţia hotelului a durat 3 ani, inclusiv partea de proiectare, iar investiţia s-a ridicat la aproape 22,5 milioane de euro. Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca pune la dispoziţia oaspeţilor 259 de camere, dispuse pe 13 etaje, ce îmbină confortul şi funcţionalitatea într-o ambianţă moderna. Camerele sunt dotate cu birouri, sisteme de iluminat suplimentare şi scaune ergonomice, ceea ce le transformă într-un spaţiu de lucru ideal. Hotelul dispune de asemenea de 7 săli de conferinţă, ce pot găzdui în total 538 de persoane.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Consilier

Companii

Internaţional