Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

CTP anunţă o creştere a portofoliului de 15,3%

A.P. Ştirile Zilei /

CTP anunţă o creştere a portofoliului de 15,3%

CTP, dezvoltator şi proprietar de spaţii logistice din Europa Centrală şi de Est, anunţă o creştere anuală a portofoliului său de peste 15% şi un venit anual rezultat din închirierea spaţiilor de 344 milioane de euro la finalul lui 2020. Cu un portofoliu de 6,3 milioane m2 şi alţi 740.000 m2 în construcţie, scrie un comunicat de presă al CTP.

Rezultatele CTP în 2020 s-au bazat pe creşterea continuă a sectorului e-commerce, care s-a dezvoltat într-un ritm rapid ca urmare a schimbărilor produse de pandemie. În acest context favorbail, CTP deţine acum capacitatea de a construi noi spaţii logistice care să răspundă nevoilor pieţei şi se bazează, pentru aceasta, pe un potenţial de a dezvolta şi a închiria 5,4 milioane m² de suprafaţă închiriabilă în principalele ţări din CEE. Peste 65% din proprietăţile disponibile se află în parcurile deja existente ce oferă oportunităţi de dezvoltare profitabile şi cu risc scăzut pentru CTP în anii ce vor urma. Peste 82% din proprietăţi se află în capitalele oraşelor din regiunea CEE sau în oraşele mari, în accord cu strategia pe termen de dezvoltare a companiei.

La finalul lui 2020, peste 740.000 m2 se aflau în faza de construcţie, urmând să fie finalizaţi în 2021. Dintre aceştia, 63% erau deja închiriaţi clienţilor existenţi, dar şi celor noi din portofoliul CTP. Compania va aloca 235 milioane de euro pentru finalizarea construcţiilor planificate în 2021. La sfârşitul anului 2020, bugetul CTP pentru finanţarea acestor construcţii se afla peste pragul necesar finalizării acestora.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional