Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Cum va arăta spitalul modular ATI dedicat pacienţilor cu Covid-19 de la Braşov

C.B. Ştirile Zilei /

Cum va arăta spitalul modular ATI dedicat pacienţilor cu Covid-19 de la Braşov

Fundaţia HERA împreună cu Asociaţia Dăruieşte Viaţă au predat săptămâna trecută către Consiliul Judeţean Braşov proiectul complet de arhitectură pentru spitalul modular ATI dedicat Covid-19 de la Braşov, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Ieri a fost eliberată autorizaţia de construire, iar astăzi au fost marcaţi copacii (în număr de 18) ce urmează a fi tăiaţi în vederea pregătirii terenului.

Construcţia va funcţiona pe perioada pandemiei ca secţie ATI exterioară spitalului preluând pacienţi critici. Secţia este formată din 27 paturi dispuse în 4 saloane, 3 rezerve de tip izolator şi spaţii cu funcţiuni suport pentru secţie.

Se vor realiza fundaţii izolate de beton peste care se va amplasa o structură metalică ce va susţine ansamblul de containere. Instalaţiile de apă şi canalizare se vor realiza pe sub containere, iar instalaţiile electrice şi de tip HVAC pe deasupra.

Pe lângă spaţiul medical, se va realiza şi o platformă tehnică pe care se vor amplasa CTAurile şi chillerele. De asemena se va amenaja şi un spaţiu tehnic pentru reţelele de fluide medicale, precum şi un grup electrogen.

Ca şi funcţiuni suport, în secţie se vor amenaja şi următoarele: laborator de analize medicale şi sterilizare.

La interior se vor folosi finisaje speciale pentru spaţii medicale, uşor de curăţat şi dezinfectat, rezistente la lovituri şi agenţi de curăţare agresivi.

Pacienţii care sunt aduşi pentru îngrijire în această secţie sunt pacienţi care au fost triaţi în triajul spitalului sau al altor spitale şi sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu Covid-19.

Pentru a ajunge în zona de lucru, personalul medical va trece prin zona de donning - unde se echipează cu echipamentul de protecţie specific conform cu protocolul epidemiologic. Pentru accesul în saloanele de pacienţi aceştia trec prin sas filtru dotat cu lavoar şi substanţe dezinfectante.

Pentru a ieşi din tură aceştia trec prin zona de doffing, unde îşi dau jos echipamentul de portecţie şi îl lasă în containere care vor fi preluate de personalul specializat şi duse în containerul de neutralizare. De aici trec prin duşuri, se dezinfectează şi apoi ajung în vestiar, unde se îmbracă cu hainele de stradă. La ieşirea din container trec printr-un tunel de dezinfecţie.

În vederea respectării valorilor limită admisibile de încărcare cu poluanţi a apelor uzate deversate în reţeaua publică în strictă conformitate cu prevederile normativului NTPA-002, apele menajere vor fi trecute printr-o staţie de pre-epurare compactă în vederea dezinfecţiei acestora.

Nu este cazul de afectare a mediului înconjurător. Prin lucrările propuse şi substanţele folosite în cadrul construcţiei aerul nu va fi viciat. Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional