Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Cushman & Wakefield Echinox:Noua linie de metrou din Drumul Taberei facilitează transportul celor aproximativ 20.000 de angajaţi ai clădirilor de birouri moderne

A.P. Ştirile Zilei /

VLAD SĂFTOIU

VLAD SĂFTOIU

Tronsonul Râul Doamnei - Eroilor al liniei de metrou M5 va scurta timpii de deplasare pentru 150.000 de locuitori ai Capitalei care au domiciliul în proximitatea celor 10 staţii nou create, oferind o alternativă rapidă de deplasare şi pentru cei aproape 20.000 de angajaţi ai companiilor care au sedii în clădirile de birouri situate în zonele Eroilor - Progresului - Politehnică, conform unui comunicat de presă Cushman & Wakefield Echinox.

În jurul fiecăreia dintre staţiile de metrou Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei şi Romancierilor, situate în capătul vestic al noii linii de metrou, locuiesc între 18.000 şi 22.000 de oameni care pot accesa metroul într-un interval de 10 minute de mers pe jos, potrivit calculelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

La capătul opus, densitatea rezidenţială scade la 8.000 - 10.000 de locuitori în jurul staţiilor Orizont, Academia Militară şi Eroilor, dar în schimb aceste zone reprezintă poli de dezvoltare pe segmentul de birouri. În zona extinsă a acestor staţii de metrou, incluzând aici şi proiecte din zona Progresului (AFI Tech Park şi Green Gate) şi Politehnică (Campus 6, The Light) sunt localizate imobile cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de 191.000 de metri pătraţi în cadrul cărora, în condiţii normale, lucrează între 18.000 şi 20.000 de angajaţi.

În plus, dezvoltatorii au în construcţie sau în planificare spaţii suplimentare de circa 200.000 de metri pătraţi. Cele mai mari proiecte aflate în construcţie în această zonă sunt One Cotroceni Park (75.000 mp ce vor fi livraţi în două faze în dreptul staţiei de metrou Academia Militară) şi Campus 6.2 şi 6.3 (41.000 mp ce pot fi accesaţi atât prin staţia de metrou Politehnica, cât şi prin noua staţie de metrou Orizont, aflată la o distanţă de circa 1 kilometru).

Tronsonul Râul Doamnei - Eroilor are o lungime totală de 7,2 km şi este prima parte a liniei de metrou M5 ce ar trebui să lege cartierul Drumul Taberei de cartierul Pantelimon.

Vlad Săftoiu, Research Analyst, Cushman & Wakefield Echinox: "Piaţa imobiliară a fost şi este într-o continuă dezvoltare ce nu a fost de cele mai multe ori consolidată prin investiţii în infrastructură din partea statului. Inaugurarea primului tronson de metrou din Drumul Taberei reprezintă un pas uriaş înainte în sensul în care o zonă dens populată, fără conexiune directă la cel mai rapid mijloc de transport în comun, va beneficia acum de o mobilitate mai ridicată, inclusiv în ceea ce priveşte traseul către locul de muncă. Ţinând cont de actualele clădiri de birouri din zonă, clădiri de referinţă pentru piaţa locală, precum complexul AFI Business Park, AFI Tech Park I, Campus 6.1 sau The Light One, precum şi viitoarele dezvoltări majore One Cotroceni Park şi următoarele faze ale proiectelor menţionate mai sus, putem estima că până la 40.000 de angajaţi se vor putea bucura de această importantă lucrare de infrastructură."

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Proiecte - Case Mexi

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Compania de case Mexi realizează construcţii pe structură metalică, indiferent de scopul utilizării: case, hale, spaţii de birouri etc.

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional