Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2021
Abonament gratuit

Cushman & Wakefield Echinox, desemnată să atragă investitori pentru proprietăţile REHAU din Bucureşti şi Cluj

S.B. Ştirile Zilei /

Cushman & Wakefield Echinox, desemnată să atragă investitori pentru proprietăţile REHAU din Bucureşti şi Cluj

Grupul german REHAU a desemnat compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox să gestioneze procesul de vânzare a celor două unităţi de producţie din Cluj (Apahida) şi Bucureşti (Tunari), ca parte a procesului de relocare a birourilor REHAU România în locaţii centrale şi de construcţie a noului hub regional la Sibiu pana la finalul anului 2022, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Proprietatea Rehau din judeţul Cluj este situată lângă Gara Apahida şi în imediata apropriere a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, cu acces imediat la Drumul Naţional DN1C, care face legătura între Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Reghin, dar şi la Şoseaua de Centură. Suprafaţa terenului este de 16.900 metri pătraţi, spaţiul de producţie şi depozitare are 2.000 de metri pătraţi, iar cel de birouri 1.000 metri pătraţi.

Proprietatea de lângă Bucureşti este situată în localitatea Tunari, într-o zonă industrială în plină expansiune, aflată între două poluri logistice emergente: Nord-Vest (Chitila-Mogoşoaia-Dragomireşti) şi Nord (Ştefăneşti). Proprietatea are acces imediat la Şoseaua de Centură, având o localizare strategică pentru livări rapide către Bucureşti, dar şi către oraşele din împrejurimi. Suprafaţa terenului este de 25.500 de metri pătraţi, spaţiul de producţie şi depozitare măsoară 1.900 de metri pătraţi, iar cel de birouri 1.650 metri pătraţi.

Andrei Brînzea, Partner, Land & Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox: "România este o ţară cu un puternic potenţial de dezvoltare a sectorului industrial de producţie şi depozitare, mai ales în zona Bucureşti-Ilfov şi în marile oraşe regionale, precum Cluj - Napoca. Ambele proprietăţi REHAU fac parte din poluri principale de dezvoltare ale ţării, unde se observă un interes ridicat al investitorilor pentru extinderea portofoliului industrial-logistic."

Alexandru Oprea, Country Manager REHAU România: "Investiţiile planificate în România susţin valorile, misiunea şi viziunea REHAU şi vor aduce produsele şi serviciile noastre mai aproape de clienţi. În acelaşi timp, ne concentrăm şi asupra bunăstării angajaţilor noştri şi ne-am angajat să relocăm birourile în locaţii centrale, pentru a asigura un acces facil către sediile REHAU. Avem încredere că partenerul nostru Cushman & Wakefield Echinox va găsi cele mai bune soluţii pentru actualele facilităţi ale REHAU România din Apahida şi Tunari."

Piaţa spaţiilor logistice din România a consemnat în 2020 un an cu o cerere record, volumul tranzacţionat depăşind pragul de 900.000 de metri pătraţi, pe fondul dezvoltării accelerate a comerţului online şi al poziţionării oraşelor regionale drept hub-uri logistice pentru o serie de retaileri internaţionali. Stocul spaţiilor logistice şi industriale din România se ridică la aproximativ 5 milioane de metri pătraţi, iar chiriile de referinţă au rămas stabile în 2020, situându-se în intervalul 3,75 - 4 euro / mp / lună.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 2 / 2021

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional