Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DE LA PRODUCĂTOR DE ENERGIE REGENERABILĂ LA DEZVOLTATOR IMOBILIARFRI-EL Buildings investeşte 80 milioane euro în ansamblul rezidenţial Ateneo Timişoara

A.B. Ştirile Zilei /

FRI-EL Buildings investeşte 80 milioane euro în ansamblul rezidenţial Ateneo Timişoara

FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Green Power, unul dintre producătorii de energie regenerabilă din Italia, va investi peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului Ateneo Timişoara, care va deveni cel mai amplu proiect rezidenţial din vestul ţării, cu 1.300 de apartamente şi o listă semnificativă de facilităţi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Prima fază a proiectului va include 153 de apartamente în trei clădiri, în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane de euro - exclusiv din fondurile companiei. În prezent se realizează lucrări la structura etajului cinci al primelor două clădiri, al căror termen de finalizare este primăvara anului 2021 - cea de-a treia clădire va fi livrată la finalul anului viitor.

Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania, a declarat: "Am ales Timişoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României şi principalul centru urban din vestul ţării. Am găsit aici o piaţă rezidenţială în plină dezvoltare şi o cerere reală pentru locuinţe compartimentate inteligent şi la preţuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilităţi specifice unui nou stil de viaţă. Am început dezvoltarea Ateneo Timişoara la finalul lui 2019 şi nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piaţa românească - dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulţi ani şi suntem şi în căutarea unor noi oportunităţi"

Ateneo Timişoara va include o amplă listă de facilităţi care vor fi puse la dispoziţia locuitorilor dintr-un proiect rezidenţial din vestul ţării. Prima va fi reprezentată de un magazin LIDL de 2500 de metri pătraţi care va fi construit până la finalul acestui an, înaintea primelor blocuri incluse în faza întâi a proiectului.

Ulterior, vor fi amenajate nouă terenuri de sport, o grădiniţă, un centru comercial, dar şi mai multe spaţii la parterul clădirilor care vor putea găzdui până la 120 de magazine, numeroase locuri de joacă pentru copii, un parc de 16.000 de metri pătraţi şi întreaga infrastructură specifică unui proiect de astfel de dimensiuni, de la drumuri şi alei pietonale la spaţii verzi. Primele două clădiri, însumând 102 apartamente, vor dispune de 104 locuri de parcare în subteran şi 110 locuri de parcare supraterane.

FRI-EL Buildings este divizia de dezvoltare a grupului italian FRI-EL Green Power S.p.A., unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, cu o producţie totală de peste 1 GW. Grupul deţine 28 de parcuri eoliene doar în Italia, cu o capacitate totală de producţie 950,55 MW, reprezentând 9% din capacitatea totală de producţie de energie eoliană din Italia. Investiţiile pe acest segment vor continua şi în viitor, compania urmând să dezvolte noi capacităţi de producţie cu un total de 100 MW. În plus, grupul mai deţine şi 24 de capacităţi de producţie de biogas şi 15 unităţi de producţie a energiei hidroelectrice. Grupul a obţinut în 2019 venituri de 226,5 milioane de euro şi un profit net de 62,3 milioane de euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 4 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Legea

Companii

Internaţional