Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

Delgaz Grid finalizează lucrările de modernizare la staţiile de transformare Stănileşti şi Murgeni

S.B. Ştirile Zilei /

Delgaz Grid finalizează lucrările de modernizare la staţiile de transformare Stănileşti şi Murgeni

Lucrările de înlocuire a unor echipamente de înaltă şi medie tensiune la staţiile de transformare Stănileşti şi Murgeni au fost finalizate.

De asemenea, au fost create condiţiile necesare pentru integrarea în SCADA (control şi achiziţie de date la distanţă) a celor două obiective care fac parte din proiectul de modernizare a cinci staţii din judeţul Vaslui.

Investiţia de peste 31 de milioane de lei este cofinanţată cu aproximativ 19,4 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), precum şi cu aproximativ 3,4 milioane de lei de la bugetul naţional, contribuţia companiei Delgaz Grid fiind de peste 8 milioane de lei, inclusiv TVA.

Proiectul, lansat în 2019, se derulează pe o perioadă de patru ani şi are ca obiectiv principal creşterea siguranţei preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantităţii de energie electrică nelivrată şi reducerea costurilor de mentenanţă a reţelei de distribuţie.

În acelaşi timp, calitatea serviciului de distribuţie va fi îmbunătăţită pentru cei peste 40.000 de clienţi care sunt alimentaţi din staţiile incluse în proiect.

Proiecte de investiţii cu fonduri europene

Accesarea surselor de finanţare europeană reprezintă o prioritate pentru compania Delgaz Grid în vederea realizării obiectivelor de modernizare şi digitalizare a infrastructurii de distribuţie a energiei electrice. La acest moment, opt proiecte în valoare de circa 205 milioane lei (circa 42 mil. euro), cu cofinanţări de 153 milioane lei (circa 31 mil. euro), se află în diferite stadii de implementare.

Patru proiecte ce presupun modernizarea în scopul preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile a trei staţii de transformare din judeţul Iaşi, cinci staţii de transformare din judeţul Vaslui, două din judeţul Botoşani şi două din judeţul Suceava sunt la momentul de faţă în diferite faze de implementare.

Alte două proiecte, ce vizează modernizarea reţelei de distribuţie şi montarea a câte 10.000 de contoare inteligente la consumatori, sunt în derulare în municipiile Iaşi şi Suceava.

De asemenea, sunt în implementare două proiecte cu finanţare europeană, dintre care unul urmăreşte consolidarea competenţelor digitale ale personalului, iar al doilea vizează obiective de securitate cibernetică.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii