Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2022

DS Smith finalizează construcţia Staţiei de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărneşti

S.B. Ştirile Zilei /

DS Smith finalizează construcţia Staţiei de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărneşti

DS Smith a găzduit recepţia lucrărilor de modernizare a Staţiei de epurare a apelor tehnologice din Zărneşti, unitate ce va deservi fabrica de hârtie, conform Autorizaţiei de Construcţie emise în 2021.

Investiţia, estimată la 8,7 milioane de Euro, contribuie la minimizarea impactului operaţiunilor asupra mediului, precum şi la creşterea capacitaţilor de epurare.

Acţiunea a avut loc în prezenţa autorităţilor competente - Primăria Zărneşti şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, precum şi a reprezentaţilor companiilor care au executat lucrările civile şi de instalare, respectiv a unei comisii tehnice numite de către DS Smith Paper Zărneşti. Momentul a marcat realizarea unei etape importante din planul de investiţii în dezvoltare durabilă.

În perioada următoare, DS Smith va continua să lucreze alături de autorităţi la finalizarea procesului de autorizare, astfel încât unitatea să devină operaţională în cel mai scurt timp posibil.

Marius Juncanariu, Director General DS Smith Zărneşti: "Investiţiile realizate în Zărneşti demonstrează, încă o dată, angajamentul nostru faţă de dezvoltarea comunităţii şi a economiei locale. Odată pusă în funcţiune, Staţia de epurare ne va permite să ne eficientizăm activitatea - atât din punct de vedere tehnic, cât şi al impactului asupra mediului înconjurător, să creştem capacitatea de producţie a hârtiei şi, în viitor, să creăm perspective pentru noi locuri de muncă."

În luna mai a anului trecut, DS Smith a anunţat un amplu proiect de investiţii pentru înlocuirea sistemului de canalizare, precum şi modernizarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente din staţii de epurare a apelor tehnologice, cu scopul de a reduce consumul de gaz la nivelul fabricii şi amprenta de dioxid de carbon cu până la 4.500 de tone pe an. Totodată, echipamentele amintite contribuie la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora. Realizarea integrală este preconizată pentru anul 2023, în funcţie de perioada necesară eliberării avizelor de către autorităţile de resort.

Fabrica DS Smith din Zărneşti este cea mai mare unitate de producţie a hârtiei din România, deservind aproape jumătate din piaţa locală.

DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărneşti, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara şi 3 puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, judeţul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajaţi.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional