Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

DUPĂ O INVESTIŢIE DE APROAPE 11 MILIOANE DE EUROZacaria Retail Park Cisnădie va fi lansat în apropiere de Sibiu

S.B. Ştirile Zilei /

Zacaria Retail Park Cisnădie va fi lansat în apropiere de Sibiu

Grupul Zacaria va deschide anul viitor un parc de retail în Cisnădie, Sibiu, în urma unei investiţii de peste 11 milioane de euro.

Zacaria Retail Park Cisnădie va ocupa o suprafaţă închiriabilă de 9.000 de metri pătraţi şi va veni cu un mix atractiv de chiriaşi, asiguraţi printr-un parteneriat exclusiv de leasing cu CBRE România, lider pe piaţa de consultanţă imobiliară, care a demarat deja procesul de închiriere a spaţiilor comerciale.

Situat în zona centrală din Cisnădie, noul parc de retail va fi dezvoltat prin reconversia unei foste fabrici de covoare, pe o suprafaţă totală de 11.500 de metri pătraţi, care include suprafaţa închiriabilă din proiect cât şi o ancoră de tip supermarket. Zacaria Retail Park Cisnădie va găzdui branduri de modă şi încălţăminte, jucării şi haine pentru copii, casă şi decoraţiuni, hrană şi accesorii pentru animale de companie, precum şi retaileri din zona de servicii bancare. Va fi disponibil un food court, dar şi spaţii pentru evenimente dedicate comunităţii. 358 de locuri de parcare vor facilita experienţa de cumpărături a vizitatorilor.

"Suntem mereu deschişi să sprijinim dezvoltatorii îndrăzneţi care intră pe pieţele regionale şi îşi extind afacerea în afara Bucureştiului sau a altor oraşe mari, adăugând valoare regiunii şi comunităţii pe care au adoptat-o. Datorită unei colaborari excelente cu Zacaria, echipa CBRE România a iniţiat deja procesul de închiriere pentru unul dintre cele mai importante parcuri de retail din centrul ţării, folosindu-şi expertiza de top pentru a atrage retailerii potriviţi acestui tip de centru comercial regional. Luând în considerare marile branduri care vor fi acomodate de complex, Zacaria Retail Park Cisnădie va deveni o destinaţie de tip one-stop-shop, îndeplinind nevoilor clienţilor şi constituindu-se într-una dintre investiţiile semnificative din judeţul Sibiu", spune Cristina-Maura Toros, Leasing Manager la CBRE România.

Programat să fie deschis în al doilea trimestru al anului 2023, parcul de retail dezvoltat de Zacaria va fi o construcţie modernă, care va satisface cerinţele ESG. Zacaria Retail Park Cisnădie este al doilea parc de retail şi al 15-lea proiect imobiliar dezvoltat de compania imobiliară din România. Compania a început deja lucrările la cea mai mare investiţie de retail de până acum din Cisnădie, iar lucrările de demolare şi reconversie sunt în plină desfăşurare.

Zacaria a ales Cisnădie pentru noua dezvoltare în principal datorită faptului că oraşul a fost în plină expansiune în ultimii doi ani, atrăgând mai multe investiţii rezidenţiale şi de agrement, dar şi noi locuitori care părăsesc Sibiul. Potrivit PMUD Sibiu (Programul de Mobilitate Urbană Durabilă), aflat în prezent în dezbatere publică, Cisnădie a înregistrat o creştere semnificativă de 30% în ultimii opt ani, procent reprezentând populaţia care a ales să se mute în acestă localitat din imediata vecinătate a Sibiului. Totodată, numărul populaţiei rezidente în Sibiu a scăzut din 2016 cu aproximativ 0,3% în fiecare an, potrivit Institutului Naţional de Statistică 2021. Populaţia oraşului este în continuă scădere, însă doar o mică parte dintre cei care migrează în alte localităţi o fac schimbându-şi reşedinţa. Acest lucru face ca oraşul Sibiu să se extindă (extindere urbană), deşi numărul populaţiei rezidente scade.

Cu o populaţie înregistrată de peste 24.000 de locuitori, suplimentată şi de alţi 10.000 - 15.000 de rezidenţi atraşi din Sibiu, Cisnădie devine o nouă destinaţie de agrement datorită celor mai noi facilităţi turistice dezvoltate, legăturii cu autostrada cât şi a unei comunităţi dinamice de expaţi, atrăgând tineri din Sibiu să-şi petreacă timpul liber într-un mediu natural sau chiar să se mute aici.

"Continuăm să investim în multiple proiecte, iar portofoliul nostru se va extinde în următorii ani. Pentru că am văzut nevoile comunităţii locale şi dorinţa de extindere regională a multor jucători din retail, am decis să investim în dezvoltarea Cisnădie şi a judeţului Sibiu prin construirea unui nou parc de retail. Având în vedere că sediul nostru se află în Sibiu, ne-am fundamentat decizia şi pe cunoaşterea pe care o avem despre potenţialul real al cererii locale. Prin parteneriatul nostru irepoşabil cu CBRE România, care are expeienţa necesară pentru a atrage cei mai buni retaileri în noul parc, vom lansa acest nou proiect cu dorinţa de a deveni o parte importantă a dezvoltării Cisnădiei ca destinaţie turistică", explică Marius Moga, Sales & Marketing Manager la Zacaria.

Proiectul a fost realizat de compania de arhitectură Triptic Studio, cu ajutorul arhitecţilor, Aurel Basuc şi Adriana Popa. Urmând cerinţele de sustenabilitate si regenerare urbană, Zacaria Retail Park Cisnădie integrează spaţii comerciale cu promenade pietonale, grădini verticale, zone de relaxare, locuri de joacă şi spaţii pentru găzduirea diferitelor evenimente culturale sau sportive, pentru a răspunde nevoilor oraşului. Este unul dintre puţinele proiecte din România care nu numai că transformă un sit industrial, ci integrează istoria locului, urmăreşte arhitectura tipică a oraşului şi valorifică formele de relief existente, în apropierea albiei râului, pentru a deveni o destinaţie unică.

"Transformarea fostei fabrici de covoare într-o destinaţie ideală pentru realizarea cumpărăturilor şi petrecerea timpului liber, cât si conceptul realizării corpurilor de clădire direct peste Râul Cisnădie, s-au dovedit a genera o interesantă provocare tehnică. Prin urmare, propunem pentru viitorul complex comercial o compoziţie echilibrată între regenerarea urbană, necesităţile oraşului şi existenţa albiei râului, cu accent pe modernizarea infrastructurii prin conversia funcţională a vechii zone industriale. În plus, proiectul beneficiază de dezvoltarea de spaţii verzi si interactive, inclusiv diverse servicii dedicate zonei rezidenţiale din proximitate, elemente ce vor avea un impact semnificativ asupra calităţii spaţiului si ţesutului urban actual", adaugă Aurel Basuc, Arhitect Partener Fondator Triptic Studio.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii