Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2021
Abonament gratuit

Ecovillas a vândut 170 de locuinţe eco-friendly în România

G.U. Ştirile Zilei /

Ecovillas a vândut 170 de locuinţe eco-friendly în România

Ecovillas Company a vândut 170 de locuinţe eco-friendly în România şi plănuieşte aducerea ununi concept nou pe piaţa rezidenţială de "effortless maintenance", informează compania într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Compania Ecovillas a livrat până în prezent pe piaţa rezidenţială românească locuinţe care nu poluează în valoare de peste 20 de milioane de euro, locuinţe inovative, cu pompe de căldură geotermice şi costuri mai mici la încălzire, apă caldă şi răcire ca locuinţele standard. Succesul de care s-au bucurat proiectele dezvoltate în Bucureşti şi Mogoşoaia, care au înregistrat vânzări record, a determinat dezvoltatorul să ia în calcul extinderea investiţiilor de acest tip, notează sursa citată.

Vlas Veaceslav, CEO al companiei Ecovillas, a declarat: "Experienţa pe care am câştigat-o pe piaţă prin dezvoltarea acestor două proiecte inovatoare şi care au adus în premieră pe piaţa locală soluţii eficiente şi sustenabile de construcţie, ne-a încurajat să ne uităm şi spre alte investiţii. Cererea pentru locuinţe ecologice şi sustenabile este abia la început pe piaţa românească şi de aceea ne propunem să oferim un nou produs care să întâmpine această creştere a solicitărilor. Aşa cum s-a întâmplat cu proiectele Ecovillas şi Loft, vom identifica şi vom utiliza cele mai noi soluţii şi materiale care să crească confortul şi eficienţa locuinţelor pe care le vom dezvolta".

Prin proiectul LOFT green apartments, compania Ecovillas a devenit în România un pionier al construcţiei apartamentelor încălzite şi răcite cu pompe de căldură geotermice care nu poluează.

Potrivit sursei citate, Ecovillas a vândut 170 de locuinţe eco-friendly în România şi plănuieşte aducerea ununi concept nou pe piaţa rezidenţială de "effortless maintenance"

În total Ecovillas a construit până acum în România, 190 de locuinţe prietenoase cu mediul înconjurător, din care a vândut deja 90%.

"Piaţa rezidenţială din România a evoluat foarte mult de la lansarea primului nostru proiect - Ecovillas, în anul 2016. Există dezvoltatori mai experimentaţi, cu background puternic, dar şi cumpărători mai exigenţi, atenţi la detalii şi dornici să cumpere în proiecte care le oferă cu adevărat un loc în care să trăiască confortabil din punct de vedere al spaţiului, locaţiei, dar şi din punct de vedere al costurilor. Din ce vedem pe piaţă, mulţi dezvoltatori au omis confortul pe care ţi-l oferă o locuinţă eficientă energetic, cu tehnologii noi, care oferă un cost mai mic pentru încălzire, apă caldă şi răcire decât o locuinţă standard, acest aspect nouă ne conferă un uriaş avantaj competitiv. Iar surprizele nu se opresc aici, plănuim lansarea unor locuinţe cu totul speciale, care vor avea ca principală caracteristică "effortless maintenance", acest lucru înseamnă că locatarii vor câştiga un lucru preţios în ziua de azi: timp şi mai puţin stres cu mentenanţa locuinţei prin materialele folosite la finisarea locuinţelor", a adăugat Vlas Veaceslav, CEO al companiei Ecovillas.

Locuinţele disponibile în proiectul LOFT green apartments, aflat în construcţie, sunt vândute aproape integral.

Complexul LOFT green apartments, dezvoltat în prezent în Mogoşoaia, are în total trei imobile - 154 de apartamente de tip studio, 2 camere şi 3 camere. Prima fază a proiectului este vândută integral. Faza a 2-a ce include construcţia a două blocuri noi va fi livrată anul acesta. Blocul 2 este finalizat, urmează predarea apartamentelor către proprietari, iar blocul 3 va fi gata până la finalul anului.

Designul proiectului este unul de tip loft şi include materiale cât mai brute, dar sustenabile precum: betonul, cărămida, lemnul, ferestre mari şi o înălţime de până la 2,9 metri a locuinţelor. Complexul LOFT green apartments este construit între două păduri mari, în Mogoşoaia. Ansamblul are un sistem cu pompe de căldură geotermice care folosesc energia regenerabilă a pământului pentru încălzire, răcire şi apă caldă. Complexul are ZERO emisii de CO2 şi nu foloseşte combustibili fosili pentru încălzire, fiind singurul complex rezidenţial de apartamente care nu necesită racordare la gaze.

Mai mult decât atât, pentru construcţia blocului 2 a fost folosită izolaţie cu spumă poliuretanică, un produs 100% reciclabil şi faţadă 100% din lemn Thermowood adus din Finlanda, se menţionează în comunicat.

Preţurile pentru locuinţele din cadrul complexului pornesc de la 50.625 euro + tva pentru locuinţele de tip studio, 2 camere de la 73.125 euro + tva, iar 3 camere de la 100.125 euro + tva. Compania Ecovillas va finaliza anul acesta cele două blocuri din faza a 2-a a proiectului, valoarea totală a proiectului fiind de peste 10 milioane de euro.

Complexul Ecovillas Mogoşoaia include în total 32 de case şi este finalizat şi vândut încă din 2016.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Investiţii

Perspective

Companii