Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2020

FPSC cere Guvernului modificarea Ordonanţei de urgenţă 30/2020

M.I. Ştirile Zilei /

FPSC cere Guvernului modificarea Ordonanţei de urgenţă 30/2020
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) propune Guvernului României câteva modificări ce au ca scop îmbunătăţirea Ordonanţei de urgenţă nr.30/18.03.2020 pentru a putea fi aplicabilă sectorului de construcţii, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

  Potrivit sursei citate, propunerile de modificare au fost formulate pe baza experienţei şi a specificului activităţii, pentru a evita interpretări eronate şi a avea rezultate reale în aplicare.

  Astfel, în ceea ce priveşte Certificatul de situaţii de urgenţă, FPSC consideră că, atâta timp cât Starea de urgenţă este decretată general, pe tot cuprinsul României, acesta nu mai este necesar iar agentul economic nu mai trebuie să consume timp şi energie că să obţînă acest document ce devine redundant.

  De esemenea, FPSC propune eliminarea sintagmei "nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor angajaţilor lor", din textul Articolului XI(2), explicând că această exprimare poate creea pe de o parte discriminare iar pe de altă parte confuzii dacă agentul economic are bani în cont pentru a plăti alte cheltuieli anterioare ale firmei (materiale, leasinguri, chirii,etc) bani care au venit din producţia lunilor anterioare şi implicit trebuie plătite cheltuielile aferente producţiei anterioare.

  În cazul Articolului XI(3), federaţia recomandă înlocuirea sintagmei "încasări" cu sintagma "venituri".

  "Exprimarea din alin (3) poate fi aplicată numai pentru retaileri care încasează rapid. În situaţia activităţilor de construcţii sau producţie, există o diferenţa mare între momentul în care se execută producţia şi momentul în care are loc încasarea. Încasarea poate să dureze şi 2-6 luni calendaristice. În speţă noastră, în luna martie când s-a instituit Situaţia de Urgenţă care determina diminuarea capacităţii de producţie, agenţii economici încasează producţia executată în dec, ian, feb. Practic, ei îşi diminuează producţia, dar încasează ce au executat în lunile anterioare. Pierderea/diminuarea din luna martie a agentului economic se va resimţi în încasări în luna aprilie, mai sau chiar iunie.", au explicat reprezentanţii FPSC.

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Licitaţii

  Bursa Construcţiilor 1 / 2020 /

  Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional