Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2020

FPSC propune măsuri ce trebuiesc impuse în domeniul construcţiilor datorită epidemiei COVID 19

C.B. Ştirile Zilei /

FPSC propune măsuri ce trebuiesc impuse în domeniul construcţiilor datorită epidemiei COVID 19

Având în vedere situaţia excepţională, imprevizibilă în care se află activitatea din construcţii - firme de construcţii, producători şi distribuitori de materiale de construcţii - afectată de epidemia COVID 19 în România şi în lume, FEDERAŢIA PATRONATELOR SOCIETĂŢILOR DIN CONSTRUCŢII propune o serie de măsuri ce trebuiesc impuse în domeniul construcţiilor, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, FEDERAŢIA PATRONATELOR SOCIETĂŢILOR DIN CONSTRUCŢII va solicită de urgenţă analiză următoarelor propuneri şi intervenţia neîntârziată pentru compensarea/diminuarea efectelor grave ce escaladeaza deja sectorul construcţiilor:

1. Amânarea cu până la 60 de zile de la sfârşitul pandemiei (crizei) a termenului de plata a taxelor şi impozitelor ( TVA luna precedentă , impozit de profit ) .

2. Scutirea de la plata de la declanşarea pandemiei şi pe o perioada de 60 de zile de la sfârşitul pandemiei a contribuţiilor , impozitului pe venit , accesoriilor , dobânzi şi penalităţi de întârziere la ANAF. Plata TVA va fi solicitată numai pentru facturile încasate.

3. Acordarea unui şomaj tehnic angajaţilor în perioada pandemiei ,în sensul acordării că măsură de protecţie a salariaţilor a unei contribuţii echivalentă a 75% din salariul net.

4. Instituţiile statului să asigure personal calificat în agenţii , autorităţi locale , trezorerii, în vederea efectuării deconturilor pentru lucrări deja executate şi pentru care s-au făcut cheltuieli în lunile anterioare .

5. Reguli şi susţinere pentru pază unităţilor de producţie , a depozitelor şi a şantierelor în situaţia în care firmele autorizate pentru servicii de pază nu-şi mai pot duce la îndeplinire contractele.Simplificarea procedurilor de autorizare a firmelor ce asigura servicii de pază şi/sau implicarea autorităţilor statului (ex. Jandarmeria).

6. Constituirea unui fond de garantare pentru : liniile de credite, scrisorile de garanţie, poliţe de asigurare ale operatorilor economici.

7. Acordarea de facilităţi sau înlesniri băncilor care creditează societăţile, pentru amânarea ratelor la credite până la sfârşitul pandemiei şi scutirea de dobânzi a societatiilor pe întreagă perioada a pandemiei.

8. Prelungirea termenelor de finalizare a lucrărilor de construcţii şi a contractelor şi/sau comenzilor de materiale de construcţii (produse pentru construcţii) cu o perioada egală cu perioada pandemiei şi încă 60 de zile după încheierea acesteia atât pentru lucrările publice cât şi pentru lucrările cu beneficiari privaţi .

9. Continuarea investiţiilor publice şi accelerarea acestora ştiind că în preconizată criză economică ce se va instala după pandemie, investiţiile publice sunt motorul creşterii economice.

10.Acordarea decontării cheltuielilor de conservare a lucrărilor ce se consideră din diverse motive că se suspendă pe perioada pandemiei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 1 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional