Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Galaţi: 5 milioane de lei, pentru prima grădiniţă construită după 1990

Ana Felea Ştirile Zilei /

Galaţi: 5 milioane de lei, pentru prima grădiniţă construită după 1990

După mai bine de 20 de ani în care nu a fost construită nicio grădiniţă în municipiul Galaţi, autorităţile anunţă startul unui proiect ambţios şi extrem de util pentru comunitate. Este vorba despre construcţia unei grădiniţe care va deservi unul dintre cele mai aglomerate cartiere şi unde ar urma să meragă 160 de copii. Totul se va face cu fonduri europene în valaore de de peste 5 milioane de lei.

Primăria Galaţi a transmis: "Primăria municipiului Galaţi informează că s-a realizat predarea amplasamentului pentru construcţia,cu fonduri europene, a primei grădiniţe din oraş, după anul 1990. Grădiniţa se va construi în cartierul Ţiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă şi birouri. De asemenea, se vor asigura dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice etc. La exterior se vor amenaja spaţii de joacă pentru copiicare vor avea la dispoziţie căsuţe, leagăne sau tobogane. Grădiniţa este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în 8 săli de grupă".

Aria desfăşurată construită va fi de 1.250,00 mp, aria construită va avea 503,00 mp, suprafaţa terenului fiind de 1.626,00 mp.

Constructorul este societatea Midanne Invest SRL, având 12 luni termen de execuţie a lucrărilor, valoarea contractului fiind de 5.055.000 lei cu TVA.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.4 - Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.

"Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie. Valoarea totală proiect este de 7.017.694,51 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482,91 lei", informează Primăria Galaţi

Primăria municipiului Galaţi are în diverse stadii, 31 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 206.402.366 lei (peste 42 de milioane de euro), din care 3 proiecte s-au finalizat (1,3 milioane de euro), 11 proiecte sunt în implementare (13,9 milioane de euro), iar 17 proiecte sunt în evaluare (26,9 milioane de euro). Contribuţia de la bugetul local pentru toate aceste proiecte este estimată la 5,2 milioane de euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional