Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Galaţi, municipiul cu cele mai multe puncte de încărcare a maşinilor electrice

Ana Felea Ştirile Zilei /

Galaţi, municipiul cu cele mai multe puncte de încărcare a maşinilor electrice

71 de puncte de încărcare a maşinilor electrice, dintre care 15 au fost inaugurate doar în ultimele zile. Este cifra la care a ajuns municipiul Galaţi devenind astfel oraşul cu cele mai multe puncte de încărcare a maşinilor electrice.

Primăria municipiului Galaţi anunţă semnarea contractului de înfiinţare a unei reţele publice extinse de staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi hibrid. Acesta presupune înfiinţarea a 15 astfel de unităţi cu încărcare rapidă, fiecare dintre ele putând deservi câte două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în acelaşi timp. Partenerul municipalităţii în cadrul acestui proiect este Telekom Romania, operator de telecomunicaţii, care instalează în premieră în parteneriat cu autorităţi locale astfel de unităţi de încărcare rapidă a maşinilor electrice. Iniţiativa municipalităţii face parte dintr-un proiect unitar de descongestionare a traficului urban şi reducere a poluării şi care este în acord şi cu noile tendinţe din piaţa auto.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat: "Facem un nou pas pentru o dezvoltare sănătoasă a oraşului nostru. Galaţiul trebuie să devină un oraş verde, iar semnarea acestui contract nu face decât să demonstreze faptul că, împreună cu parteneri de încredere, putem să îndeplinim acest obiectiv".

Contractul a fost semnat astăzi, la sediul Primăriei Galaţi, la eveniment fiind prezenţi primarul Ionuţ-Florin Pucheanu, respectiv George Ilie, manager Smart City, şi Alexandru Nen, Arhitect Soluţii IoT şi Smart City, din partea Telekom Romania.

Telekom Romania urmează să instaleze staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice şi în alte oraşe din ţară, ca urmare a câştigării unor licitaţii organizate de primăriile respective. Astfel, la Râmnicu Vâlcea vor fi amplasate şapte staţii de încărcare rapidă, iar la Giurgiu patru. Proiectele sunt în derulare şi vor fi finalizate în prima jumătate a anului. În ultimii patru ani, pe de altă parte, Telekom Romania a implementat mai multe proiecte pilot de tip Smart City în Bucureşti, Constanţa şi Piatra Neamţ, care includ soluţii pentru parcare şi iluminat inteligent, stâlp de iluminat multifuncţional (cu componentă de supraveghere video, staţie de încărcare electrică pentru autovehicule, senzori pentru mediu, display LED), precum şi wi-fi gratuity.

Proiectul staţiilor electrice din oraşul de la Dunăre a fost câştigat de Telekom Romania în urma unei licitaţii publice organizată de Primăria municipiului Galaţi. Durata de implementare a proiectului este de şapte luni, împărţită în o lună pentru proiectare şi şase luni pentru execuţie. Garanţia pentru lucrare este de 60 de luni. Valoarea totală a contractului este de 2.180.953 de lei, la care se adaugă TVA. Proiectul este finanţat din Fondul pentru Mediu în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Primăria municipiului Galaţi a mai amenajat 21 de puncte pentru încărcarea maşinilor la parcarea multietajată din cartierul Mazepa, urmând să fie amenajate alte 10 staţii ce pot încărca simultan două maşini în cadrul proiectelor cu finanţare europeană ce vizează modernizarea străzilor Siderurgiştilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, A. Saligny şi G. Coşbuc.

Astfel, municipiul Galaţi devine unul dintre oraşele cu cele mai multe puncta (71) pentru încărcarea maşinilor electrice. În municipiul Galaţi sunt înregistrate aproximativ 500 de maşini electrice şi hibrid.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional