Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

Galaţi: Parc de aventură, construit cu fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro

Ana Felea Ştirile Zilei /

Galaţi: Parc de aventură, construit cu fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro

Parcul de aventură ultramodern promis de autorităţile gălăţene a intrat în linie dreaptă. Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor în vederea realizării acestui obiectiv, amenajat la fosta Uzină de apă.

"Astfel, în urma licitaţiei publice oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de asocierea SC Ischia SRL, SC Garden Center Grup SRL, Obercons Comp SRL, SC Submit SRL, SC Moviland Met SRL şi Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă. Valoarea contractului este de 14.770.122,63 de lei cu TVA, iar durata este de 18 luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţia lucrărilor", anunţă Primăria Galaţi.

Investiţie făcută cu fonduri europene

Banii pentru realizarea celui mai mare parc de aventură din sud-estul ţării au fost obţinuţi de autorităţile gălăţene prin accesarea fondurilor europene. Mai exact vorbim de 4 milioane de euro.

"Amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip "crochet") cu plase colorate, suspendate şi tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecţie la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană şi un tobogan cu mai multe canale şi se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spaţii verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi şi reţele pentru utilităţi", explică , printr-un comunicat de presă, Primăria Buzău.

Fosta Uzină de Apă, unde va fi realizat parcul de aventură, se află pe strada Saturn nr. 42 şi a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafaţa totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 lei cu TVA, contribuţia de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei cu TVA.

"Proiectul "Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapă I) cod SMIS 129530" se derulează prin POR/2017/4/4.2/1, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2 - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Obiectivul specific este reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ", arată comunicatul emis de autorităţile gălăţene.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional