Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2021
Abonament gratuit

Galileo Olimp Resort & Residences a primit autorizaţia de construire

G.U. Ştirile Zilei /

Galileo Olimp Resort & Residences a primit autorizaţia de construire

Cel de-al doilea proiect de regenerare a zonei de sud a litoralului românesc, Galileo Olimp Resort & Residences, a primit autorizaţie de construire şi va deveni un ecosistem ALL FUN Inclusive ce va concentra multiple puncte de atracţie, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Galileo Olimp Resort & Residences va avea o clădire de 5 etaje cu 173 de apartamente, o esplanadă cu restaurante, terase, cafenele, cocktail bar, magazine tip high street precum şi o zonă de promenadă. Totodată, va oferi diferite facilităţi pentru rezidenţi, precum parcări în subteran, spaţii de joacă pentru copii, servicii de wellbeing şi SPA. Galileo este localizat în centrul staţiunii Olimp, la trei minute de malul mării, iar finalizarea este prevăzută pentru mai 2023.

"Galileo depăşeşte cu mult stadiul de ansamblu rezidenţial, transformând felul în care vom experimenta zona Olimp-Neptun şi valorificând-o pe întreg parcursul anului. Galileo are amplasarea ideală, lângă pădure dar şi la doar 200 m de plajă şi va fi rezultatul unei viziuni integratoare de la arhitectura şi flexibilitatea spaţiului până la calitatea materialelor utilizate şi facilităţile extinse", a precizat Cătălin Scripcaru, CEO CERTION.

Ergonomie, funcţionalitate şi tehnologie smart la interior

La Galileo Olimp Resort & Residences, apartamentele şi funcţiunile conexe sunt distribuite pe suprafaţa a cinci niveluri, iar avantajele unui regim mic de înălţime al clădirii se reflectă atât în soluţiile tehnice optimizate pentru eficientizarea costurilor de execuţie şi de exploatare, cât şi în calitatea locuirii. Fiecare apartament dispune de un contor individual de energie termică, pentru încălzire şi unul pentru răcire. Termostatele de cameră vor avea conexiune wi-fi care permite pornirea/oprirea, dar şi reglarea temperaturii de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile iar clădirea va avea încorporate sisteme de climatizare şi izolatii high-end, notează sursa citată.

"Pereţii exteriori au suprafeţe vitrate cu înălţimi de până la 6 metri în zona restaurantelor, cafenelei şi a spaţiilor de retail de la nivelul parterului, iar unităţile de locuit beneficiază de ferestre panoramice, cu suprafeţe vitrate floor-to-ceiling, ceea ce permite comunicarea neîngrădită a spaţiului interior cu peisajul. Soluţia structurală aleasă elimină grinzile longitudinale din interiorul clădirii oferind astfel mai multă luminozitate şi vizibilitate. În acest sens, s-a asigurat o înălţime liberă în apartamente de 2.70 m", a explicat Adina Buzea, Director Coordonator Arhitectură şi Specialităţi Tehnice CERTION.

O parte dintre apartamente sunt prevăzute ca dotare standard cu jacuzzi privat pe terase. Alte tipuri de terase includ spaţii pentru jardiniere, şezlonguri şi mese generoase. În ceea ce priveşte accesul şi securitatea clădirii, sistemele de închidere/deschidere sunt operate prin încuietoare inteligentă cu amprentă, card, cod, cheie mecanică şi prin aplicaţie.

Galileo Olimp Resort& Residences - 2.000 mp pentru distracţie şi relaxare pe tot parcursul anului

Conform comunicatului, obiectivul CERTION este de a dezvolta partea de sud a litoralului, urmând a avea un rol major în conturarea şi revitalizarea zonei Olimp-Neptun, în ideea de a beneficia de atuurile zonei 365 de zile pe an. Astfel, dincolo de componenta rezidenţială, Galileo Olimp Resort & Residences este proiectat să devină landmark-ul staţiunii Olimp. O esplanadă cu multiple facilităţi a fost prevăzută în cadrul proiectului. Sunt marcate trei zone destinate restaurantelor, însumând o suprafaţă de 300 mp, amplasate la parterul clădirii şi un spaţiu generos alocat cafenelelor şi barului. Galileo va avea o piscină exterioară de 270 mp, delimitată de o zonă pentru şezlonguri de 110 mp. Spaţiile de retail însumează o suprafaţă de peste 280 mp cu expunere stradală pentru care au fost deja demarate discuţii cu branduri puternice din HORECA, cu operatori de retail (fashion, accesorii etc), operatori de servicii de wellbeing şi SPA. Toate aceste parteneriate vor completa ansamblul de facilităţi atât pentru cei care îşi doresc să devină rezidenţi sau să realizeze o investiţie cu valoare adăugată. Zona de promenadă are peste 1.000 de metri pătraţi formaţi din zone verzi şi trasee pietonale, iar etajul 5 va oferi spaţii pentru organizare de evenimente şi conferinţe.

Planul CERTION de revitalizare a fost demarat în luna mai anul acesta prin începerea lucrărilor primului proiect al companiei, VOGH Olimp, a cărui structură de 13 etaje a fost recent finalizată. Alături de Vogh Olimp şi Galileo Olimp Resort & Residences aflate în construcţie, alte 3 proiecte marca CERTION - Lago Neptun, Pharos Olimp şi Solantis Neptun - urmează a fi lansate în perioada următoare, ducând valoarea totală a proiectelor companiei din sudul litoralului românesc la aproximativ 100 milioane euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Companii

Internaţional