Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

Grupul GTC a atras aproximativ 123 milioane de euro printr-o nouă emisiune de acţiuni

S.B. Ştirile Zilei /

Grupul GTC a atras aproximativ 123 milioane de euro printr-o nouă emisiune de acţiuni

În urma deciziei acţionarilor din iunie 2021, de a majora capitalul companiei, GTC a oferit 55.000.000 de acţiuni la purtător din seria O. Pe fondul cererii accelerate, compania a vândut 88.700.000 de acţiuni la preţul de 6,40 PLN per acţiune, strângând un nou capital de circa 123 milioane euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Tranzacţia s-a desfăşurat într-un proces accelerat de bookbuilding, care a început marţi, 14 decembrie, şi s-a încheiat joi, 16 decembrie. Pe parcursul celor două zile, numeroşi investitori polonezi şi internaţionali şi-au depus cererile, supraevaluând în mod semnificativ oferta de bază, compusă din 55.000.000 de acţiuni noi. Pe fondul cererii ridicate, compania a decis să mărească volumul ofertei cu peste 60% şi, în final, să aloce 88.700.000 de acţiuni la 6,40 PLN per acţiune, atrăgând cca. 123 milioane euro, care vor fi utilizate pentru a consolida structura de capital a Grupului şi pentru a finanţa creşterea viitoare.

"Suntem bucuroşi să putem realiza o astfel de tranzacţie de succes la sfârşitul anului cu un interes enorm din partea actualilor, dar şi posibililor investitori. Acest lucru ne-a permis să mărim tranzacţia şi a făcut posibilă reducerea la preţul pieţei. Astfel, este demonstrată cererea mare pentru acţiunile GTC, confirmând strategia şi poziţia noastră pe piaţă", a comentat Yovav Carmi, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GTC.

"Veniturile din această majorare de capital încheiată cu succes, împreună cu fondurile provenite din vânzarea portofoliului nostru din Serbia, ne vor permite să ne consolidăm structura capitalului, să ne scădem raportul împrumut-valoare, dar şi să ne finanţăm creşterea viitoare. Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul acestei majorări de capital. Aş dori să felicit întreaga echipă şi să le mulţumesc pentru eforturile depuse în această tranzacţie", a adăugat Ariel Ferstman, CFO şi membru al Consiliului de Administraţie al GTC.

"În pofida condiţiilor de piaţă dificile de la sfârşitul anului, atât investitorii polonezi, cât şi cei internaţionali, au contribuit cu o cerere de înaltă calitate, permiţând GTC să mărească tranzacţia cu peste 60% faţă de dimensiunea planificată iniţial şi să realizeze o reducere moderată de circa 6,6% faţă de preţul mediu per volum la 10 zile. Suntem mândri că am contribuit la această reuşită" - a adăugat Mateusz Kacprzak, Director Corporate and Investment Banking la Santander Polonia.

Santander, Erste Group şi WOOD & Company, asemenea Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners au sprijinit compania în această tranzacţie.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii