Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

Grupul TeraPlast a ajuns la o participaţie de 100% din Wetterbest

A.I. Ştirile Zilei /

Grupul TeraPlast a ajuns la o participaţie de 100% din Wetterbest

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a anunţat, joi, că a ajuns la o participaţie de 100% în Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri, ca urmare a preluării şi ultimului pachet de acţiuni,informează News.ro.

Astfel, Grupul TeraPlast este acţionarul unic al Wetterbest, investiţia totală în participaţia de 100% depăşind 17 milioane de euro. Achiziţia Wetterbest a început în 2017, TeraPlast deţinând pachetul majoritar de 67% din ianuarie 2018. În luna mai 2019, participaţia TeraPlast în Wetterbest s-a majorat la 99%.

"Wetterbest a beneficiat de unele dintre cele mai mari investiţii din Grupul TeraPlast în ultimii 3 ani. Odată cu noua unitate de producţie şi achiziţia Cortina, pentru care am primit de curând avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei, avem condiţii identice cu cei mai mari jucători din Europa pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare pentru 2020", a declarat Marian Pîrvu, director general Wetterbest.

În luna septembrie a anului trecut, Wetterbest a preluat integral Cortina WTB, producător şi distribuitor de ţiglă metalică din zona Olteniei. În urma tranzacţiei, Wetterbest şi-a majorat participaţia de la 51% la 100% din capitalul companiei. Tranzacţia a primit aviz favorabil din partea Consiliul Concurenţei, potrivit sursei citate.

Wetterbest a investit 8,4 milioane de euro într-o nouă facilitate de producţie, în cadrul unui proiect de investiţii demarat în a doua jumătate a anului 2018. Proiectul finalizat recent va determina creşterea capacităţii de producţie şi optimizarea fluxurilor logistice şi de depozitare. Relocarea urmează să fie finalizată până la începutul sezonului 2020.

În primele nouă luni ale anului trecut cifra de afaceri a Wetterbest a avut o creştere de 22%, la 202 milioane de lei, în timp ce EBITDA a avansat cu 10%, depăşind 13,5 milioane de lei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional