Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

Hagag Development a primit autorizaţia pentru renovarea Palatului Ştirbei

S.B. Ştirile Zilei /

Hagag Development a primit autorizaţia pentru renovarea Palatului Ştirbei

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a primit autorizaţia de construire pentru demararea lucrărilor de consolidare şi renovare a Palatului Ştirbei din Calea Victoriei 107.

Compania a iniţiat procedura de licitaţie pentru selectarea antreprenorului general şi depune toate eforturile necesare pentru a începe curând lucrările la primul său proiect dedicat segmentului de spaţii de retail: H Ştirbei Palace.

Clădirea palatului va fi consolidată şi renovată în întregime, păstrându-se proporţiile şi regimul de înălţime, iar faţadele şi elementele decorative exterioare şi interioare vor fi restaurate, urmărind linia proiectului iniţial. Imobilul este clasat drept monument istoric de clasă A, fiind considerat unul dintre cele mai valoroase şi reprezentative construcţii pentru patrimoniul arhitectural, cultural şi istoric al Bucureştiului.

H Ştirbei Palace prevede şi reedificarea corpului anexă al fostei remize de trăsuri, construcţie care va respecta volumetria şi raportul plin-gol al corpului iniţial, prin modelarea golurilor faţadei către Palat, realizat într-o arhitectură şi cu materiale contemporane.

Odată finalizat, H Ştirbei Palace îşi propune să devină una dintre cele mai sonore galerii comerciale high-end din regiunea SEE, precum şi unul dintre cele mai apreciate spaţii destinate artei şi artiştilor contemporani.

"Palatul Ştirbei este una dintre cele mai impresionante construcţii din Bucureşti. Arhitectura, elementele decorative neoclasice şi proporţiile sale erau impunătoare în 1835, atunci când a fost construit, şi la fel de spectaculoase sunt şi acum, în 2022 - chiar dacă imobilul se regăseşte astăzi într-o stare avansată de degradare. Pentru noi, ca investitor şi dezvoltator imobiliar cu experienţă extinsă pe segmentul de proiecte de regenerare urbană prin reconversia clădirilor vechi, este în egală măsură o plăcere şi o onoare să deţinem o altfel de proprietate în portofoliul nostru local. Ne bucurăm să fim noi cei care, la aproximativ 200 de ani de la inaugurarea construcţiei originale, vor scrie un nou capitol din istoria acestei clădiri monument, atât de reprezentativă pentru oraş.", spune Yithzak Hagag, Co-fondator şi acţionar Hagag Development Europe.

Amenajarea exterioară va cuprinde sistematizarea verticală a curţii de onoare orientată către Calea Victoriei, a segmentului de curte adiacentă corpului semicircular reconstruit, dar şi a curţii interioare nou create la nivelul subsolului pe faţada de vest, astfel încât să ofere o imagine unitară a întregului ansamblu.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii