Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI COVID-19Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, program destinat achiziţiei de locuinţe

A.I. Ştirile Zilei /

Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, program destinat achiziţiei de locuinţe

Dezvoltatorul şi operatorul imobliar Prime Kapital a lansat, ieri, programul FlexAssist Solidarity, destinat achiziţiei de locuinţe care vine în sprijinul cumpărătorilor şi îi susţine în decizia de a achiziţiona o locuinţă în această perioadă de "nouă normalitate" creată de pandemia COVID-19.

Maggie Kitshoff, Residential & Office Managing Director Prime Kapital, a spus: "Pandemia COVID-19 aduce cu sine o nouă criză - neliniştea cauzată de incertitudine. Tindem să ne generalizăm temerile şi să le transferăm, în mod raţional sau nu, asupra fiecărui aspect al vieţii noastre, refuzând să acceptăm că această pandemie şi efectele ei asupra vieţii noastre şi ale economiei sunt temporare. Achiziţionarea casei în care vom locui este o decizie care necesită o viziune pe termen lung a nevoilor şi a dorinţelor noastre. Criza COVID-19 adaugă o condiţionare suplimentară în procesul nostru de decizie, determinându-ne să amânăm luarea unei hotărâri importante din cauza temerilor noastre şi a incertitudinilor cauzate de noile realităţi cotidiene".

Conform reprezentantului dezvoltatorului imobiliar, programul permite eliminarea unei mari părţi din aceste incertitudini, oferind o  soluţie flexibilă ce le permite clienţilor să se adapteze schimbărilor într-un viitor care, pentru mulţi, va presupune o perioadă de insecuritate financiară.

Practic, FlexAssist Solidarity este un sistem de cumpărare flexibil, unic în piaţa din ţara noastră, care ajută la achiziţionarea unei locuinţe de calitate, oferind o serie de beneficii importante între care: perioada lungă de timp în care se poate realiza achiziţia, garanţia returnării avansului plătit dacă locuinţa nu e finalizată la timp, eliminarea riscului de creştere a preţului în viitor, reduceri de preţ semnificative precum şi posibilitatea contractării unui credit de la dezvoltator pentru achitarea restului de preţ.

Programul, ce este dedicat exclusiv proiectelor Prime Kapital, presupune plata unui avans de minim 10% din preţul unităţii şi dă posibilitatea clienţilor să achiziţioneze locuinţa într-un termen de până la 15 ani de la finalizarea acesteia. În baza unui ante-contract de vânzare-cumpărare, clienţii interesaţi pot cumpăra locuinţa la preţul stabilit astăzi şi pot de asemenea beneficia de preţuri ce includ reduceri early bird, tipice pentru vânzările la stadiul de proiect.

Potrivit reprezentanţilor Prime Kapital, termenul lung de valabilitate al ante-contractului de vânzare-cumpărare  oferă cumpărătorilor posibilitatea de a realiza achiziţia în ritmul care li se potriveşte cel mai bine.

În plus, cumpărătorii se vor putea muta în locuinţă după finalizarea acesteia, în baza unui contract de închiriere încheiat pentru o perioadă de cel puţin cinci ani  în cadrul căruia beneficiază în primii trei ani de reduceri semnificative din valoarea chiriei standard, şi anume 75% în primul an, 50% în al doilea an şi respectiv 25% în al treilea an.

"Reducerile de chirie oferite sunt menite să susţină clienţii ale căror venituri sunt sau riscă să fie afectate de criză COVID-19, dar şi să ofere un sprijin financiar în contextul cheltuielilor asociate mutării într-o locuinţă nouă", se arată în comunicatul Prime Kapital.

De pildă, pentru o unitate cu un preţ total de 85.000 de euro, se va achita o chirie lunară de numai 158 euro în primul an. În schimbul unui avans de 8.500 de euro, se poate cumpăra locuinţa la preţul stabilit astăzi şi de a locui încă de la început în aceasta, plătind o chirie în primii trei ani a cărei valoare este mult sub chiria medie a unei unităţi similare pe piaţa din Bucureşti, conform Prime Kapital.

Totodată, programul oferă şi posibilitatea obţinerii unui credit de la dezvoltator pentru maxim 75% din valoarea locuinţei la momentul încheierii contractului de vânzare.

Cumpărătorii nu vor fi obligaţi să contracteze creditul de la dezvoltator, dar vor avea această posibilitate dacă, la momentul realizării achiziţiei, doresc să urmeze această cale, spre deosebire de cea a unei finanţări bancare, de exemplu.

Mihail Vasilescu, partener în cadrul Prime Kapital a precizat că dobânda dezvoltatorului nu este în linie cu ceea ce percep băncile pentru credite, urmând să fie probabil în intervalul 7-8% pe an, dar care se poate revizui în timp.

"Nu dorim să dezvoltăm o afacere pe bază de împrumut, ci dorim să susţinem vânzările către persoanele care sunt interesate să cumpere o casă", a spus Mihail Vasilescu.

Prime Kapital a anunţat de asemenea că va pune în vânzare primele 100 de unităţi în cadrul ansamblului Avalon Estate, proiect pentru care compania a obţinut anul acesta autorizaţia de construire iar lucrările de construire vor începe anul acesta. Dezvoltatorul a mai anunţat că pune pe piaţă şi cea de-a treia clădire din complexul Marmura Residence, având în vedere că vânzările pentru primele două clădiri puse în vânzare în februarie 2019 au depăşit deja pragul de 75%.

Protrivit reprezentanţilor companiei, primele unităţi vor fi livrate în trimestrul al patrulea al anului viitor.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar, activ în Europa Centrală şi de Est, în ţara noastră având o echipă de peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional