Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2020
Abonament gratuit

ÎN LUNA MARTIE:Freedom Group estimează că activitatea agenţilor imobiliari a scăzut cu circa 75%

C.B. Ştirile Zilei /

Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group

Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group

Freedom Group, companie de consultanţă imobiliară fondată de către antreprenorul în serie Octavian Bădescu, estimează că activitatea agenţilor imobiliari s-a diminuat cu aproximativ 75% la nivelul Capitalei, în ceea ce priveşte volumul tranzacţiilor, în martie 2020, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Pentru a putea aprecia cât mai corect care era situaţia agenţilor imobiliari înainte de criza generată de pandemia COVID-19, precum şi care sunt nevoile acestora, portalul Romanian.Realestate, deţinut de Freedom Group, a derulat recent o cercetare de piaţă pe un eşantion relevant statistic, care a arătat faptul că peste 50% dintre agenţii imobiliari care activează în Bucureşti generează cifre de afaceri brute mai mici de 2.000 euro lunar, trăind practic la limita subzistenţei. De asemenea, 7% dintre respondenţi generează în mod normal comisioane brute de peste 100.000 euro anual, cu o scădere estimată de peste 50% în 2020, dacă măsurile luate prin instaurarea stării de urgenţă se vor prelungi pentru câteva luni.

Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group, a declarant: "Piaţa tranzacţionărilor rezidenţiale este în prezent cvasi îngheţată, iar singurele proiecte de tranzacţionare în derulare sunt cele care începuseră înainte de declanşarea acestei crize. Agenţii imobiliari, care şi până acum se confruntau cu problema discrepanţei dintre venituri şi volumul de muncă, vor avea destul de mult de suferit, dacă această situaţie se va prelungi dincolo de iunie. În prezent, pe piaţa rezidenţială au început deja să apară speculatorii de oportunităţi, dar deocamdată acest fenomen este abia la început şi nu a prins avânt, deoarece oamenii nu sunt dispuşi să scadă din preţurile imobilelor. Estimez că, în următoarele trei luni, vom asista la o diminuare probabilă mai ales a numărului de tranzacţii, într-o măsură mai mare decât a preţurilor", a declarat

Potrivit concluziilor acestui studiu, aproape 70% dintre agenţi îşi aduc clienţii prin recomandări şi din oportunităţi venite din diferite surse şi doar 35% lucrează şi în "piaţa rece", adică prin abordare directă, fără vreun alt sprijin. În general, serviciile agenţilor imobiliari sunt bine percepute, peste o treime dintre cei chestionaţi în cadrul cercetării considerând că majoritatea clienţilor i-ar recomanda mai departe. Doar 20% sunt de părere că nu ar putea obţine mai mult de 10 recomandări. Totuşi, în ciuda imaginii bune pe care o au agenţii, rezultă că 42% dintre aceştia au identificat printre principalele nevoi necesitatea garanţiei încasării comisionului.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Consilier

Companii

Internaţional