Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2021
Abonament gratuit

ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI425 de locuinţe au fost vândute în Cosmopolis

G.U. Ştirile Zilei /

425 de locuinţe au fost vândute în Cosmopolis

În primele nouă luni din 2021 au fost vândute 425 de locuinţe (contracte noi) în cadrul Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidenţial din zona de nord a Bucureştiului, se arată într-un comunicat de presă. Adiţional acestora au fost încheiate alte câteva sute de contracte aferente locuinţelor predate deja în acest an. Comparativ, vânzările în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la 488 de unităţi locative în 2020.

Astfel, Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis, a înregistrat o cifră de afaceri de 29,5 milioane de euro în primele nouă luni din acest an, comparativ cu rezultatul de 30,6 milioane de euro înregistrat pe tot parcursul anului 2020. Rezultatele bune înregistrate în acest an au fost determinate în principal de multitudinea de facilităţi din cadrul proiectului şi de existenţa unor produse atractive pe segmentul caselor şi vilelor, notează sursa citată.

"Pandemia a fost resimţită mult mai puţin de locuitorii Cosmopolis, poate cel mai bun exemplu de proiect integrat de pe plan local. Complexul în sine oferă numeroase facilităţi şi opţiuni de petrecere a timpului liber fără a fi nevoit să îl părăseşti, de la plajă şi zeci de piscine la restaurante, locuri de joacă şi nenumărate opţiuni de cumpărături. Cererea pentru locuinţe în proiecte integrate a crescut exploziv în toată această perioadă iar faptul că avem şi un produs atractiv pe segmentul de case cu grădină a contribuit la acest rezultat - cererea pentru case a crescut cu peste 70%, nu putem ţine pasul cu cererea", afirmă Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN Romania şi project manager Cosmopolis din partea companiei. SVN Romania este consultantul imobiliar şi agentul exclusiv al proiectului.

Potrivit comunicatului, investiţiile totale derulate în acest an de Opus Land pentru dezvoltarea Cosmopolis se vor ridica la 29 de milioane de euro, cu o treime peste nivelul din 2020. Suma va fi direcţionată atât către dezvoltarea de locuinţe cât şi către extinderea infrastructurii generale a Cosmopolis. În acest an a fost deschis circulaţiei al doilea drum de acces dinspre şi înspre Tunari, în zona de nord a complexului. Proiectul a ajuns în prezent la peste 4.400 de locuinţe finalizate şi o comunitate care numără peste 12.000 de locuitori.

Printre facilităţile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădiniţe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, peste 44 de piscine exterioare, numeroase restaurante şi cafenele şi o sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019.

În plus, în proiect se regăsesc şi un supermarket, o brutărie, spaţii de servicii, magazine de produse tradiţionale, clinică veterinară şi mai multe saloane de înfrumuseţare, în timp ce infrastructura rutieră a proiectului numără zeci de kilometri de drumuri şi alei pietonale.

Preţurile în cadrul proiectului pornesc de la 45.900 de euro + TVA pentru studiouri (45 de metri pătraţi construiţi) şi de la 109.900 de euro + TVA pentru vilele cu etaj (99 de metri pătraţi construiţi).

Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puţin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuinţe şi o comunitate de peste 30.000 de persoane, comparabilă cu cea a unor oraşe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighişoara.

Investiţiile totale realizate în Cosmopolis până în acest moment se ridică la peste 370 de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România, indiferent de segmentul pieţei imobiliare.

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piaţa de consultanţă imobiliară din România şi liderul detaşat al segmentului rezidenţial. Compania are şi două birouri regionale, în Braşov şi Cluj - Napoca şi este consultantul şi agentul a peste 20 proiecte rezidenţiale amplasate în Bucureşti, Braşov, Cluj - Napoca, Constanţa, Sibiu şi Oradea. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional