Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2021
Abonament gratuit

ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2021Grupul GTC raportează venituri din chirii în valoare de 124 milioane de euro

S.B. Ştirile Zilei /

Grupul GTC raportează venituri din chirii în valoare de 124 milioane de euro

GTC a raportat venituri provenite din contractele de închiriere în valoare de 124 milioane euro, în primele nouă luni din 2021, în creştere faţă de cei 122 milioane euro, înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Marja brută din activitatea de închiriere este, de asemenea, pe o curbă ascendentă, atingând 93 milioane de euro, faţă de 91 milioane euro, cât s-a înregistrat pe primele trei trimestre din 2020. Totodată, compania a fost premiată de două ori, în 2021, pentru eforturile susţinute în direcţia promovării bunelor practici de guvernanţă în domeniile mediului înconjurător, implicare socială şi corporativă - ESG. GTC este primul dezvoltator din Europa Centrală şi de Est care şi-a publicat raportul ESG, sintetizând cei 25 de ani de activitate a grupului pe cele şase pieţe imobiliare în care este prezent.

La finalul primelor nouă luni ale anului, indicatorul ajustat EBITDA s-a ridicat la 83 milioane euro, într-o uşoară creştere în comparaţie cu acelaşi interval din 2020, când s-a situat la 82 milioane euro. Fondurile din operaţiuni au ajuns la 52 milioane euro, cu o valoare a fondurilor per acţiune de 0,11 euro. Rata de ocupare la nivelul întregului portofoliu a rămas constantă, situându-se la 91%, la fel ca la sfârşitul anului trecut. Valoarea investiţiilor în achiziţia de active generatoare de venit şi în terenuri pentru viitoare dezvoltări se ridică la 339 milioane euro, pe toate cele şase pieţe unde compania este activă.

În 2021, angajamentul GTC de a utiliza energia verde la scară largă, pe tot cuprinsul portofoliului său, şi de a construi sustenabil a fost recunoscut prin două distincţii conferite raportului ESG, realizat de companie. Astfel, GTC a obţinut Trofeul de Argint în cadrul competiţiei internaţionale "EPRA- Recomandări de bune practici în sustenabilitate", precum şi premiul pentru Cel mai bun debut, la "Competiţia pentru dezvoltare sustenabilă".

"Rezultatele înregistrate la finalul primelor trei trimestre din 2021 arată creşteri faţă de anul trecut, în ceea ce priveşte principalii parametri ai afacerii. Activitatea de închiriere nu este la fel de puternică în comparaţie cu perioada pre-Covid, dar am reuşit să menţinem gradul de ocupare la 91%. Chiriaşii din segmentul de retail se extind pe toate pieţele pe care activăm şi în toate centrele noastre comerciale. Am observat o performanţă bună în special a centrelor comerciale din Polonia şi Serbia, care revin după fiecare lockdown şi înregistrează acum cifre de afaceri chiar peste cele din 2019. În ceea ce priveşte piaţa de birouri, chiriaşii tind să rămână în spaţiile actuale. Ne pregătim pentru o nouă majorare de capital, la sfârşitul anului, şi am identificat deja active cu potenţial mare de a genera venit, în care ne dorim să investim, pentru a dezvolta în continuare businessul", a declarat Yovav Carmi, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GTC.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Companii

Internaţional