Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2022

ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI ALE ANULUI 2022Românii au cumpărat apartamente în valoare de 75 milioane euro de la dezvoltatorul SOBHA din Dubai

F.D. Ştirile Zilei /

Românii au cumpărat apartamente în valoare de 75 milioane euro de la dezvoltatorul SOBHA din Dubai

Românii se află pe lista celor interesaţi de Dubai, SOBHA, unul dintre cei mai apreciaţi dezvoltatori imobiliari din Dubai raportând anul acesta vânzări de 75 de milioane de euro către cetăţenii români. În luna iulie a anului curent în Dubai s-au înregistrat nu doar cele mai multe tranzacţii imobiliare lunare, ci acestea au atins şi cea mai mare valoare din ultimii 13 ani (aproximativ 5,6 miliarde EUR), comparativ cu aceeaşi perioadă a anilor trecuţi, se arată într-un comunicat de presă.

Piaţa imobiliară din Dubai în plină expansiune - creştere cu 61,7% a numărului de tranzacţii imobiliare în 2022 vs. 2021

Conform statisticilor oficiale, luna trecută s-au înregistrat 7138 tranzacţii imobiliare în Dubai, în valoare totală de circa 5,6 miliarde EUR (20,8 miliarde AED).

Per total, în primele 7 luni ale anului în curs, preţurile apartamentelor din Dubai au crescut cu aproximativ 7%, potrivit unui studiu Betterhomes. Se estimează că preţurile vor continua să crească, mai ales pe proiectele off-plan cu livrare în 2025-2026.

Românii au cumpărat anul acesta apartamente de 75 milioane de euro de la SOBHA, unul dintre cei mai apreciaţi dezvoltatori imobiliari din Dubai

SOBHA dezvoltă un întreg cartier în zona Meydan, cu multiple facilităţi pentru cei care vor locui acolo. Cartierul SOBHA Hartland va avea 40% din spaţiu ocupat cu zone verzi, plajă privată de 1,8 km lungime, canal cu apă cristalină, restaurante şi cafenele, magazine, săli de sport, locuri de joacă pentru copii, piscine, 2 şcoli internaţionale care sunt deja funcţionale şi printre cele mai apreciate din oraş, plus multe altele.

"Colaborez de un an cu dezvoltatorul SOBHA, reprezentându-i în România, după ce şi eu am achiziţionat 3 apartamente în complex anul trecut. Am analizat temeinic toate proiectele şi dezvoltatorii imobiliari din Dubai şi am ajuns la concluzia ca SOBHA reprezintă cea mai bună opţiune. De fiecare dată când merg la faţa locului să văd cum evoluează lucrările (ultima vizită am făcut-o în iunie 2022), îmi reconfirm că am făcut alegerea bună. Am intermediat pentru SOBHA vânzări de peste 17 milioane de euro doar în ultimele 5 luni, iar acum aşteptăm cu toţii lansarea noului proiect SOBHA Heights, unde există deja o listă de aşteptare pentru apartamente' a declarat Răzvan Pascu, antreprenor şi reprezentant SOBHA în România.

Preţurile la SOBHA Hartland încep de la 420.000 euro, iar cele mai vândute sunt apartamentele cu 2 camere (în rate pe 5 ani, câte 10% la fiecare 6 luni)

Conform datelor furnizate de dezvoltatorul SOBHA, cele mai vândute apartamente au fost cele cu 2 camere, unde preţurile pornesc de la 420.000 euro pentru un apartament cu un living şi un dormitor, cu o suprafaţă de circa 80 mp. Iar în ultimele luni atenţia investitorilor români s-a îndreptat spre locuinţe mai mari, de 3 şi 4 camere, ale căror preţuri pornesc de la 520.000 euro pentru 3 camere şi 775.000 euro pentru 4 camere. Toate se achită în rate pe 5 ani, câte 10% la fiecare 6 luni, iar avansul pentru rezervare este de doar 2%.

Motivele pentru care românii investesc în Dubai - 0% taxe şi impozite, randament peste medie pe proiectele off-plan, posibilitatea de plată în rate pe 5 ani, garantarea investiţiei de către Guvern

Denumit adesea "Noua Elveţie", graţie neutralităţii politice pe care a dovedit-o de-a lungul timpului, mai ales în ceea ce priveşte depozitarea averilor oamenilor de afaceri de pretutindeni, Dubaiul oferă numeroase motive pentru care investitorii de pretutindeni au luat în considerare în ultimii 2 ani să îşi îndrepte atenţia spre Emiratele Arabe Unite.

Potrivit sursei citate, printre principalele motive se află faptul că nu există taxe şi impozite pe proprietate şi trebuie achitată către Guvern o singură taxă de 4% din valoarea imobilului, un fel de taxă de intabulare. De asemenea, pentru proiectele off-plan ratele se plătesc în conturi escrow, ceea ce înseamnă că sumele de bani nu ajung la dezvoltator decât în momentul în care aceşta termină de construit pe faze de proiect, banii investitorilor fiind astfel garantaţi de Guvern. Totodată, randamentul net pe termen lung al închirierilor de locuinţe în Dubai poate ajunge până la 15% pe proiectele achiziţionate off-plan.

Varianta de plată în rate pe 5 ani (inclusiv 2 ani după predarea imobilului) până în 2027, fără dobândă, este o altă facilitate de care clienţii pot beneficia în momentul achiziţiei unui apartament la SOBHA, precum şi posibilitatea de a obţine rezidenţă şi rezidenţă fiscală în Dubai, dacă se doreşte, se mai arată în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional