Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2021
Abonament gratuit

ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ACESTUI AN KIWI Finance a intermediat credite în valoare de peste 700 de milioane de lei

G.U. Ştirile Zilei /

KIWI Finance a intermediat credite în valoare de peste 700 de milioane de lei

Valoarea creditelor intermediate de KIWI Finance în primele şase luni ale acestui an este peste 700 de milioane de lei, cu 45% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Totodată, numărul contactărilor pe Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe anunţuri din piaţă, a crescut cu 30% în primul semestru din 2021 comparativ cu primul semestru al anului 2020. Aceste cifre ne arată atât un interes crescut al românilor pentru achiziţionarea unei locuinţe cât şi o efervescenţă a pieţei imobiliare. Cum a evoluat piaţa de creditare în acest an şi care este este volumul creditului mediu în cele mai mari oraşe din România sunt informaţii din ultima analiză KIWI Finance.

Cum arată valoarea creditului mediu în oraşele cele mai mari din ţară

Potrivit sursei citate, numărul total al creditelor ipotecare acordate în România a crescut cu 30% în luna mai faţă de luna ianuarie a acestui an şi cu 49% faţă de luna mai a anului trecut.

Anca Bidian, CEO KIWI Finance, a declarat: "În 2021 a continuat efervescenţa achiziţiilor imobiliare situată pe un trend continuu crescător în ultimii şapte ani. Principalii factori sunt creşterea cererii solvabile, nevoia locativă mare, dobânzile şi costurile creditelor la minime istorice, creşterea veniturilor medii şi creşterea plajei de venituri mari, randamentele interesante şi sustenabile şi interesul crescut de achiziţie al românilor din străinătate. În acelaşi timp, ritmul construcţiilor noi a crescut şi avem anunţate proiecte mari şi foarte mari (sute sau chiar mii de unităţi) care au un factor mare de leverage. Pentru a doua parte a anului urmărim presiunea pe costuri - materiale şi forţă de muncă pe de o parte şi sustenabilitatea cererii care contrabalansează tendinţa de încălzire a pieţei. Avem mai puţine unităţi noi ajunse la finalizare faţă de prima parte a anului, ceea ce va duce cel mai probabil la o creştere a cererii pe piaţa secundară".

Conform datelor KIWI Finance, creditul mediu a crescut cu 4% în iunie faţă de ianuarie, iar anualizat brokerul se aşteaptă la o creştere de 7-8%. Creditul mediu pe ţară este de aproximativ 300.000 lei, în timp ce în Bucureşti se îndreaptă spre 350.000 lei. Cel mai mare credit mediu din ţară este în Cluj, cu o valoare de peste 350.000 lei, în timp ce în alte oraşe mari ca Timişoara şi Constanţa încă se păstrează în media naţională. În Iaşi, creditul ipotecar mediu ajunge la 270.000 lei.

"Datele publicate de KIWI Finance şi Storia.ro ne arată o creştere importantă în zona de creditare şi totodată un interes crescut faţă de anunţurile imobiliare. Ne bucurăm că, prin intermediul parteneriatului dintre Storia.ro şi KIWI Finance, care a împlinit deja trei luni, utilizatorii noştri se pot concentra pe găsirea casei visurilor lor, în timp ce pot apela şi la expertiza valoroasă a brokerilor KIWI, astfel încât să poată lua cea mai bună decizie în legătură cu finanţarea locuinţei lor," a declarat Răzvan Voicu, General Manager Storia.ro & OLX Imobiliare.

Parteneriatul dintre Storia.ro şi KIWI Finance pune la dispoziţia utilizatorilor Storia.ro o pagină dedicată creditării, cu informaţii utile în achiziţionarea unei locuinţe. Pagina a fost accesată până în prezent de peste 200.000 de utilizatori din întreaga ţară, iar 4.500 dintre aceştia au iniţiat comunicarea cu un broker KIWI Finance prin completarea formularului de pe platformă.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Investiţii

Perspective

Companii