Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2020
Abonament gratuit

ÎN PRIMELE ZECE LUNI: Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 2,1%

I.A. Ştirile Zilei /

 Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 2,1%

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 2,1%, în primele zece luni, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, ajungând la aproape 36.000, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Conform statisticii, în intervalul 1 ianuarie - 31 octombrie, scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-816 autorizaţii), Vest (-501), Sud-Muntenia (-102) şi Nord-Est (-27), informează Agerpres.

Pe de altă parte, creşteri s-au consemnat în regiunile de dezvoltare: Sud-Est (+397 autorizaţii), Centru (+101), Sud-Vest Oltenia (+95) şi Nord-Vest (+69).

Datele INS relevă, totodată, că, la nivelul lunii octombrie, comparativ cu acelaşi interval din 2018, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+31 autorizaţii), situaţie reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+46 autorizaţii), Nord-Vest (+30), Sud-Vest Oltenia (+29), Nord-Est (+23) şi Sud-Muntenia (+7). Scăderi au fost în regiunile Bucureşti-Ilfov (-64 autorizaţii), Vest (-36) şi Centru (-4).

În acelaşi timp, în octombrie 2019 faţă de septembrie 2019, au fost eliberate 3.736 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, din care 65,5% sunt pentru zona rurală.

Distribuţia în profil regional, în perioada analizată, evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-128 autorizaţii), determinată de rezultatele înregistrate în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (-54 autorizaţii), Sud-Est (-52), Nord-Est (-44), Centru (-41) şi Sud-Muntenia (-24).

La polul opus, cu creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate, se află regiunile de dezvoltare: Vest (+40 autorizaţii), Nord-Vest (+29) şi Bucureşti-Ilfov (+18).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 4 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Legea

Companii

Internaţional