Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2021
Abonament gratuit

ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2021Afacerile RE/MAX România au crescut valoric cu 60%

G.U. Ştirile Zilei /

Afacerile RE/MAX România au crescut valoric cu 60%

RE/MAX România a cunoscut o creştere a comisioanelor generate cu cca. 60% în T1 2021, respectiv o evoluţie de cca. 40% a numărului de tranzacţii, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Dinamica pieţei, factorii de influenţă, respectiv principalele tendinţe şi perspective sunt reunite sunt forma Barometrului imobiliar RE/MAX România - o analiză de status a pieţei de profil, pe baza datelor înregistrate de companie, la intervale regulate de timp.

Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România, a declarat: "Piaţa imobiliară a rămas stabilă şi chiar a devenit mai dinamică în unele segmente, în pofida turbulenţelor întâmpinate la nivel de societate. De altfel, anumite schimbări, cum ar fi cererea crescută pentru case, au dat un impuls pieţei, drept dovadă rezultatele înregistrate în acest trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ne aşteptăm în continuare la creşteri constante, cu uşoare corecţii în anumite regiuni şi segmente de piaţă."

Potrivit reprezentanţilor, RE/MAX România a cunoscut o creştere de cca. 60% a comisioanelor generate şi de cca. 40% ca număr de tranzacţii, la nivelul primului trimestru din 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Principalul factor de influenţă a cifrelor înregistrate este reprezentat de migrarea masivă a cererii către segmentul case, care a înregistrat o creştere remarcabilă în ultima perioadă, pe fondul izolării sociale din anul precedent. Spre exemplu, în Bucureşti, cererea de case a crescut în T1 2021 dublu faţă de T1 2020, în Cluj-Napoca cu 88%, iar în Braşov cu 40% - oraşele menţionate fiind şi cele mai dinamice pe toate segmentele pieţei imobiliare, din perspectiva RE/MAX.

Conform comunicatului, cele mai multe proprietăţi tranzacţionate în primele trei luni, în cadrul reţelei, s-au înregistrat pe segmentul rezidenţial, într-un procent de 80%, urmat de cel industrial - 10% şi office - 10%. Comportamentul de achiziţie a rămas acelaşi, cu o orientare către spaţii mai generoase, astfel încât, în ceea ce priveşte tipul de locuinţe, apartamentele de 3 şi 4 camere au fost cele mai căutate, cca. 53% dintre intermedierile încheiate. Casele/Vilele reprezintă cca. 30% din totalul tranzacţionărilor rezidenţiale, urmate de alte tranzacţii pe segmentele comercial şi industrial, într-un procent de 12%.

Din analiza realizată la nivel de reţea, cei mai mulţi români (72%) au avut ca surse de finanţare fonduri proprii în T1 2021, iar 96% dintre proprietăţile tranzacţionate de către agenţii RE/MAX România s-au vândut la preţul de listare. Totodată, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, a crescut cu 78% şi interesul din partea cumpărătorilor, numărul mediu de oferte de achiziţie înregistrate de o proprietate în exclusivitate fiind de nouă cumpărători/ proprietate.

În primul trimestru din 2021, cele mai mari tranzacţii realizate de RE/MAX la nivel naţional au fost: un teren de 4,5 mil. Eur din Bucureşti, o vilă de 1,95 mil Eur din Cluj-Napoca şi un spaţiu comercial de 1 mil Eur din Bucureşti. Pentru trimestrul al doilea al anului curent, specialiştii RE/MAX se aşteaptă la o evoluţie constantă atât a pieţei, cât şi a business-ului, cu o uşoară creştere în anumite regiuni şi segmente.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Materiale

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii