Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

INS:În anul 2020, lucrările de construcţii au crescut faţă de anul 2019 cu aproape 16%

S.B. Ştirile Zilei /

În anul 2020, lucrările de construcţii au crescut faţă de anul 2019 cu aproape 16%

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 15,9%. La o privire mai atentă datele arată că cele mai mari creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+46,0%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+24,4%) şi la construcţiile noi (+9,3%), potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică, informează Hotnews.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: construcţii inginereşti (+18,5%), clădirile rezidenţiale (+17,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+10,9%). Potrivit metodologiei INS ,construcţiile inginereşti sunt cele care nu îndeplinesc caracteristicile de clădiri şi au ca scop crearea condiţiilor pentru realizarea activităţilor de producţie sau a celor social-culturale (drumuri, căi ferate, poduri, aeroporturi, stadioane etc.).

Construcţiile noi reprezintă rezultatul acelor activităţi care determină direct crearea de noi spaţii (de locuit sau cu altă utilizare) sau crearea de noi structuri la construcţiile civile existente.

Lucrările de reparaţii capitale la construcţii existente reprezintă lucrările care se execută la clădiri şi construcţii existente după expirarea fiecărui ciclu de funcţionare prevăzut în normativele tehnice şi care au ca scop menţinerea caracteristicilor tehnico-economice ale construcţiilor pe întreaga durată de serviciu normată.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente la clădiri şi construcţii existente reprezintă ansamblul de operaţii (zugrăvire, vopsire, repararea unor părţi neînsemnate) ce se realizează la o construcţie existentă pentru a asigura continuitatea folosirii ei, împiedicarea unei uzuri rapide şi prelungirea duratei de funcţionare, potrivit Hotnews.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional