Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

INS:Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, în perioada ianuarie-noiembrie 2020

S.B. Ştirile Zilei /

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, în perioada ianuarie-noiembrie 2020

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, în primele 11 din 2020, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 19,3%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică, informează news.ro.

"Perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2019. Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 16,7%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+50%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+29,9%) şi la construcţiile noi (+8,4%). Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+18,8%), lucrările de construcţii inginereşti (+18,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+12,9%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,3%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+49%), al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+38,4%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+9,7%)", arată datele INS.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului construcţiilor inginereşti (+23,1%), clădirilor rezidenţiale (+20,4%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+14,2%).

În noiembrie 2020 comparativ cu octombrie 2020, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută,cu 3,3%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale (-6,5%), lucrările de construcţii noi (-3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-2,9%).

Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 7%, respectiv cu 2,5%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 0,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,8%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-10,2%), lucrările de construcţii noi (-6,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-2,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul clădirilor nerezidenţiale si al construcţiilor inginereşti a scăzut cu 12,2%, respectiv cu 4,8%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 1,6%.

În noiembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 7,8%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+23,6%), al lucrărilor de construcţii noi (+7,5%) şi al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+2,4%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+21,5%) şi lucrărilor de construcţii inginereşti (+9,6%).

Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 1,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+32,8%), lucrările de construcţii noi (+11,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+3,9%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate arată creşteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+29,1%), construcţiilor inginereşti (+17,1%) şi ale clădirilor nerezidenţiale (+0,1%).

Indicii de volum în construcţii se determină prin deflatarea datelor valorice cu indicii de cost în construcţii pe elemente de structură şi pe obiecte de construcţii. Indicii de volum în construcţii sunt calculaţi pe total ramură construcţii (secţiunea F CAEN Rev.2), pe elemente de structură (lucrări de construcţii noi, reparaţii capitale şi lucrări de intreţinere şi reparaţii curente) şi pe obiecte de construcţii (clădiri rezidenţiale, clădiri nerezidenţiale şi construcţii inginereşti). Indicii lucrărilor de construcţii pe total se calculează ca medie aritmetică ponderată a indicilor pe elemente de structură sau a indicilor pe obiecte de construcţii, potrivit news.ro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional