Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2021
Abonament gratuit

INS:Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în martie ca serie brută cu 36,6%, faţă de luna precedentă

S.B. Ştirile Zilei /

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în martie ca serie brută cu 36,6%, faţă de luna precedentă

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în luna martie faţă de luna precedentă ca serie brută cu 36,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,8%, iar faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 2,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,9%, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică, potrivit news.ro.

În primele trei luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 1,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,2%.

"Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 36,6%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+40,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+29,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+22%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti (+49,6%), clădirile rezidenţiale (+31,9%) şi clădirile nerezidenţiale (+21,8%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 0,8%, creştere înregistrată la lucrările de construcţii noi (+4,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%)", arată datele INS.

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 22,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor deconstrucţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 11,1%. Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 12,2%, respectiv cu 0,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 2,2%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (+11%).

Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 21,7%, respectiv cu 12%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale (+14,1%) şi la construcţiile inginereşti (+1,1%).

Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,9%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzutpe total cu 0,9%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-21,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,7%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţialeşi la construcţiile inginereşti cu 5,8%, respectiv cu 4,9%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 10%.

În primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 1,2%. Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 6,2%.

Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-12,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,8%).cPe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+5,6%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,6%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 6,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,2%, scădere înregistrată la lucrările de reparaţii capitale (-10,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,2%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,0%. Pe obiecte de construcţii, scăderi au avut loc la clădirile nerezidenţiale (-7,8%) şi la clădirile rezidenţiale (-6,9%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 3,1%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective